Nyíregyháza hírei

2015.04.28. 08:47

Vigasságok és virágzás

Nyíregyháza, Tivadar - Sárkányölő Szent Györgyre emlékeztek szombaton Szabolcson, ahol a földvár és a Kedves Levente Hagyományőrző porta különleges programoknak adott otthont.

Nyíregyháza, Tivadar - Sárkányölő Szent Györgyre emlékeztek szombaton Szabolcson, ahol a földvár és a Kedves Levente Hagyományőrző porta különleges programoknak adott otthont.

Szent György napi áldással indultak a programok, majd zenés határjárás következett. Délben nem mindennapi ételek és italok – sárkánytej, sárkánynedű és sárkányragu – szerepeltek az étlapon, majd a solymászok bemutatója, íjászpárbaj és lovasíjász harci bemutató szórakoztatta a látogatókat.

Délután az Igriczek népi együttes lépett színpadra, és középkori táncházon is mulathattak a vendégek, akiket falusi vendégasztal, hungarikumok kóstolója, ostorfonó népművészeti bemutató, korhű középkori lovagi tábor és fegyverbemutató is várt.

Ugyancsak szombaton a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Tivadarnál a szilvavirágzást ünnepelte. A lovagok ezúttal is tisztelegtek a Felső-Tisza mentén őshonos szilvások nagyszerű adománya előtt. Az idén jó terméssel kecsegtető, kiváló élelmiszerek alapanyagául szolgáló Nemtudom szilva virágos hajtásaiból Szatmár, illetve Bereg nevében font két koszorút a lovagok szokásaikhoz híven a tivadari vízmércénél helyezték a „szőke folyó” habjaira.

Este a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar Kodály Zoltán remekművét, a Háry Jánost mutatta be a Kodály-iskola hangversenytermében.

A hétvégén Nyíregyházán rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, ahol több versenyszámban is összemérték tudásukat a fiatalok és robotjaik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!