szaporodó konfliktusok

2019.12.13. 11:31

Szumátrai tigris ölt meg egy indonéz földművest

Egy hónapon belül ez már a harmadik haláleset, ami az ember és a ragadozó közötti konfliktusból származik.

Az 55 éves férfire egy dél-szumátrai kávéültetvényen támadt a vad csütörtökön. A rendőrség szerint a férfit társa kiabálva figyelmeztette a tigris közeledésére, de hiába.

„A ragadozó hirtelen ráugrott az áldozatra” – mondta Ferry Harahap, a helyi rendőrség vezetője az AFP-nek. Egy héttel korábban a közeli Pagar Alam településen történt halálos tigristámadás, amelynek szintén egy földműves volt az áldozata.

Múlt hónapban szintén egy kávéültetvényen dolgozó munkást mart halálra, két turistát pedig súlyosan megsebesített egy nagymacska.

Martialis Puspito, a helyi vadvédelmi hatóság vezetője szerint a szaporodó konfliktusok oka az ember, aki egyre többet foglal el a vadak élőhelyéből. Hozzátette, figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a vadontól.

„Nem zavarhatjuk el a tigriseket az őserdőből, mert ez az otthonuk, ezért az embernek kell tartania a távolságot” – mondta. A szumátrai tigris a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajokat nyilvántartó vörös listáján szerepel, úgy tudják, már kevesebb mint 400 egyede él a vadonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában