Ország-világ

2021.05.09. 19:11

Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit

Az SZBU szerint a megrendelő az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utalt át.

Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit – írja az Origo az SZBU a honlapján közöltek alapján.

A biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint három ember orosz megrendelésre 500 dollár fejében helyezett el Beregszászon több helyen is a magyarokat életveszélyesen megfenyegető plakátokat a májusi ünnepek előestéjén.

A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Az SZBU munkatársai kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során a hatóságok orosz jelképeket és egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Az elkövetők a plakátokon egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet,

különben azzal fenyegetőztek, hogy megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az üzenet „Dicsőség a nemzetnek! Halál az ellenségre!” szavakkal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában