Ország-világ

2021.05.03. 09:07

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat

A nyájimmunitáshoz el kell érni a hat-hét millió beoltottat, tehát még sok embernek kell úgy döntenie, hogy felveszi az oltást – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn.

„A cél az, hogy minél több ember legyen beoltva.

Én úgy gondolom, hogy Magyarország ebben jól halad, és nagyon bízom benne, hogy a következő hetekben nem fog lassulni a védőoltási kedv”

– fogalmazott az infektológus az M1-en.

Hozzátette, bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

A vírus indiai mutációjáról Szlávik János azt közölte, ez azért veszélyes, mert sokkal jobban terjed, mint a korábbi változatok, de jó hír, hogy az oltások ez ellen is védenek valamilyen mértékben.

A mutációk olyan emberekben alakulnak ki, akik valamilyen immunhiányos állapotban vannak. A védőoltásoknak viszont nincs közük az újabb és újabb mutációk kialakulásához

– tette hozzá.

Borítókép: Beoltanak egy nőt a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton, 2021. május 2-án

Ezek is érdekelhetik