Ország-világ

2021.05.24. 17:42

Orbán Viktor Brüsszelből: csatára fel, megvédjük a magyar családokat! (videó)

Havi 20 ezer forintos többletköltséget is jelenthetne a magyar családok számára, ha a klímavédelem költségeit az emberekre és nem a klímaromboló vállalatokra terhelnék – közölte a miniszterelnök brüsszeli videós bejelentkezésében hétfő délután.

Forrás: Facebook / @orbanviktor

A környezet- és klímavédelem kérdéséről, illetve a migrációról lesz szó az európai uniós állam- és kormányfők hétfő-keddi tanácskozásán Brüsszelben – árulta el a videóban Orbán Viktor.

„Mi ahhoz az országcsoporthoz tartozunk, amelynek az a véleménye, hogy a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük”

– tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint

vannak olyanok, akik inkább az emberekkel és a családokkal fizettetnék meg azt.

A kormányfő ezzel összefüggésben hangsúlyozta, ezt a magyar kormány nem tudja elfogadni, így azt a megoldást támogatja, amely a klímát rombolókra és nem a családokra terheli a védekezés költségeit.

A miniszterelnök elmondta, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel érkezett Brüsszelbe, ahol még csak maszkban lehet közlekedni a közterületeken is. Megjegyezte, amikor a járványról fognak beszélni, „Magyarország leginkább a gratulációkat szokta fogadni”, hiszen az átoltottságot tekintve egész Európában az első, második helyen vagyunk az uniós országok között.

„A csata elején vagyunk” – zárta videóját Orbán Viktor, hozzátéve: reméli, hogy Magyarországnak végül sikerül érvényesítenie az érdekeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában