Ország-világ

2021.05.07. 13:49

Orbán Viktor: Európa biztonsága az emberek beoltottságától függ (videó)

A miniszterelnök az EU-csúcstalálkozón vesz részt Portóban.

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kétnapos szociális csúcstalálkozót tartanak az EU vezetői, illetve az állam- és kormányfők a hétvégén Portugáliában. Orbán Viktor a Facebook-oldalán tett közzé egy videót Portóból.

A miniszterelnök a videóban kifejtette, az EU-csúcs témája az, hogyan tehetjük szociálisan biztonságossá Európát.

„A magyar válasz, hogy úgy, ha minden európai polgár oltáshoz jut, mert ha nincs oltás, akkor a járvány megbetegíti az embereket, elveszítik az állásukat, és nem tudják fenntartani a családjukat”

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzátette: az európai szociális helyzet kulcskérdése, hogy biztosítsuk minden európai polgárnak, hogy hozzájuthasson a vakcinához.

„Van mit mondanunk, Magyarországon az élet már szinte teljesen kinyitott, a védettségi oltási igazolvánnyal rendelkezők már szinte mindent elérhetnek, visszakapták a szabadságukat, de ez sok európai országban még nem így van” – fogalmazott a kormányfő.

„Azt fogom javasolni, hogy egész Európában fogadjunk el minden bizonyítottan hasznos és biztonságos vakcinát, és gyorsítsuk fel az oltás folyamatát”

- mondta Orbán Viktor.

„Az oltás életet ment, Európa biztonsága az emberek beoltottságától függ” – zárta szavait a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában