nyár

2021.07.30. 17:43

Soltész: 1300 egyházi tábor, zarándoklat, kirándulás várja nyáron a fiatalokat

Nyugat-Európa gazdasági és életszínvonal tekintetében ugyan magasabb szinten van, de kultúráját és kereszténységét egyre inkább elveszíti.

Szerencs, 2021. július 30. Kiss Zsolt nyírbátori görögkatolikus parókus (b), Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (k) és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára (j) Szerencsen a Rákóczi-várban tartott sajtótájékoztatón 2021. július 30-án. Idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be Soltész Miklós. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével – jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.

Soltész Miklós újságíróknak azt mondta: ezek a programok a nemzettudatot erősítik, a gyerekek megismerkedhettek például II. Rákóczi Ferenc fejedelem életével, ellátogathattak Tokajba, Boldogkőváraljára és Vizsolyba is, ahol többek között templom- és várlátogatásokon, valamint élményalapú történelemórákon vehettek részt.

Ez a tudás lassan le fog ülepedni bennük és később hazájukat szerető, adott esetben keresztény hívő vagy a kereszténységet tisztelő felnőttekké válhatnak – fogalmazott.

Soltész Miklós hangsúlyozta, Nyugat-Európa gazdasági és életszínvonal tekintetében ugyan magasabb szinten van, de kultúráját és kereszténységét egyre inkább elveszíti.

A mi gyermekeinknek azt szeretnénk bemutatni, ami ennek a térségnek, Közép-Európának és a balkáni térségnek a sajátja, azaz a sokfélesége ellenére mégis egyirányba mutató évszázados kulturális, vallási és történelmi hagyományt – hangoztatta a kormánypárti politikus, hozzátéve, ezek a programok és a táborok mind-mind ezt a lehetőséget szolgálják.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, az egyházi táborok példái annak, hogy a koronavírus-járvány után az élet és a gazdaság újraindult Magyarországon, valamint felélénkült belföldi turizmus.

A térségbe egyre könnyebben és gyorsabban lehet eljutni, köszönhetően az infrastrukturális fejlesztéseknek – emelte ki a képviselő.

Megjegyezte, hogy elkezdődött a 37-es főút négysávosítása Szerencs és Gesztely között, felújítják a tokaji hidat, a Kopasz-hegy körül pedig megépül az a kerékpárút-hálózat, melynek segítségével Nyíregyházától egészen Szerencsig, illetve Mádig lehet majd kerékpározni.

Borítókép: Kiss Zsolt nyírbátori görögkatolikus parókus (b), Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k) és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j) Szerencsen a Rákóczi-várban tartott sajtótájékoztatón 2021. július 30-án. Idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével – jelentette be Soltész Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában