Ötödik rész

2021.12.31. 09:09

Márki-Zay Péter programja: eltörölné a gyermekvédelmi törvényt

A baloldali jelölt eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, ezzel pedig kiszolgáltatná a legvédtelenebbeket a számukra káros propagandának. A Mediaworks Hírcentrum hét részes sorozatot indított, amely összefoglalja Márki-Zay abszurd programját. Ez az ötödik rész.

Márki-Zay Péter még december elején nyilatkozott a köztévé Híradójának, és egyértelművé tette, hogy kormányra kerülve eltörölné a gyermekvédelmi törvény.

Mint ismert, a jogszabály a kiskorúakat védi a szexuális fejlődésüket befolyásoló, például a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól is. A törvény megtiltja, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. Az M1-nek adott nyilatkozatában Márki-Zay ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit. Gyakorlatilag elismerte, hogy beengedné az iskolába a gyerekek számára káros propagandát, és ezzel megszüntetné a szülőknek azt a jogát, hogy ők dönthessenek a gyermek neveléséről és jövőjéről.

A gyermekvédelmi törvényt számos aggasztó nemzetközi tendencia hívta életre.

Az LMBTQ-lobbi az utóbbi években egyre több olyan tartalmat próbált a gyermekekre erőltetni, amelyben népszerűsítik például a nemváltást. Mindezt a legváltozatosabb formában teszik, mint például a mindenki által elérhető Youtube-on, különféle mesekönyvekben vagy olyan streaming-szolgálatókon keresztül, mint a Netflix. Nyugat-Európában és a tengerentúlon egyre kisebb korban kezdik az úgynevezett érzékenyítést, több olyan fénykép is bejárta a magyar- és a világsajtót látott, amelyeken transznemű személyek olvasnak fel óvodákban, vagy tartanak érzékenyítő beszélgetéseket, foglalkozásokat. Az eredmény: jelentősen megnőtt a nemváltó beavatkozások száma a világon, de elsősorban Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.

Mára a fiatalok tinédzserkorban számos európai országban ingyenesen kaphatnak hormonkezeléseket. Már a hormonterápiának is lehetnek visszafordíthatatlan hatásai, egy esetleges műtét eredményét pedig már nem lehet visszacsinálni, hiába gondolják meg magukat utólag sokan. Fontos adalék, hogy a híradások szerint a nemváltó beavatkozások számával azok száma is jelentősen megnőtt, akik később megbánták a beavatkozásokat.

Visszatérve Márki-Zay Péterre. A hódmezővásárhelyi polgármester a BBC-nek nyilatkozva azt is kifejtette,hogy megválasztása esetén engedélyezné Magyarországon a melegházasságot. Közölte: ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus. Gyurcsány Ferenc egyébként már a 2014-es választások előtt arról beszélt, hogy megválasztása esetén engedélyezné. Nyilvánvaló: a Brüsszelnek való, gondolkodás nélküli megfelelési vágy mellett pontosan Gyurcsány miatt beszélt erről. Hiszen jelöltsége és egész politikai sorsa saját oldala, a baloldal legerősebb frakciójától, a Demokratikus Koalíciótól függ.

Mint ismert és mint ennél a kérdésnél is látszik: ahogy a rezsicsökkentés eltörlése vagy a migránsok beengedése gondolatánál is, Márki-Zay Péter folyamatosan a főnöke, Gyurcsány útmutatása szerint nyilatkozik.

Borítóképünkön Márki-Zay Péter. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában