Belesodorná hazánkat a háborúba

2022.03.14. 10:30

A Jobbik alelnöke elismerte: a baloldal magyar katonákat küldene Ukrajnába

A baloldal nem először bátorít arra, hogy magyar katonákat és fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába.

A Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita szerint katonákat kellene küldeni Ukrajnába. Kijelentéséről hangfelvétel is készült – olvasható az Origo cikkében.

A baloldal nem először bátorít arra, hogy magyar katonákat és fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába: Márki-Zay Péter kétszer is erről beszélt, de rajta kívül Gyurcsány egykori honvédelmi minisztere, továbbá a Gyurcsány-párt EP-képviselője, valamint Soros György is arra biztatott, hogy szállítsunk fegyvert (vagy éppen küldjünk katonákat) a háborús zónába. Ami teljesen nyilvánvalóan azt jelentené: Magyarország belesodródik a háborúba.

Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti sorá... vagy milyen... hadköteles... hivatásos katonát, akinek ez a dolga

– jelentette ki Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke Ádándon, ahol a Facebook-oldala szerint szombaton tartott utcafórumot. Azaz: magyar katonákat akar az orosz-ukrán háborúba küldeni a Jobbik alelnöke.

A Drót.infón megjelent hangfelvétel világossá teszi, hogy a baloldal belesodorná hazánkat az orosz-ukrán háborúba. A kérdésről elsőként Márki-Zay Péter, a baloldali jelölt beszélt a Partizán című baloldali propagandacsatornán. Azt mondta, hogy kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába.

Később az ATV-ben is erről beszélt:

Potocskáné Kőrösi Anita beismerése beleillik azon baloldali nyilatkozatok sorába, amely szerint Magyarországnak be kellene lépnie a konfliktusba. Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt:

Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek.

Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.

Soros György, a milliárdos spekuláns is a fegyverszállítások mellett foglalt állást.

Az általa üzenőfalként használt Project Syndicate nevű portálon arról értekezett, hogy az ukránok MiG-típusú vadászgépeket próbálnak beszerezni, mivel pilótáik ezeket a gépeket tudják kezelni. A tőzsdespekuláns szerint – az USA-ból és az EU-ból folyamatosan szállított fegyverek mellett – a MiG-ek bevetése döntheti el a konfliktus kimenetelét.

A militarista hangnemű írásban Soros tényként állítja, hogy jelenleg a III. világháború zajlik. Figyelemre méltó, hogy bár korábban szó volt arról, hogy Nyugat-Európából több tucat vadászgépet szállítanak Ukrajnába, ám feltehetően a háború eszkalálódásának veszélye miatt elvetették ezt a lehetőséget.

Borítókép: MTI / Soós Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában