Végjáték

2022.08.09. 08:37

Jakab Péter új pártja szétszakítja a Jobbikot

Augusztus 20-án bonthat zászlót Jakab Péter új pártja, a Jobbikból pedig azért lépett ki tíz alapszervezet, hogy a bukott elnök új mozgalmához csatlakozzanak – állítja Szotyori-Lázár Zoltán. A szolnoki jobbikos szerint a „Jakab–Molnár-tandem” szeretne minél nagyobb darabot kiszakítva távozni a Jobbikból, „ha már a frakciópénzt nem sikerült megszerezni” – írja a Magyar Nemzet.

Jakab Péter távozása, illetve leváltása miatt tíz jobbikos alapszervet oszlatta fel magát. Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely ráadásul Jakab új közösségi oldalán, A nép pártján tette közzé kilépési szándékát. Közleményük szerint a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a haza sorsa.

Állításuk szerint a pártvezetés becsapta a tagságot és a választókat. „Nem asszisztálunk tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálták feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében” – olvasható a közleményben, melynek végén leszögezték,

maradnak Jakab Péterrel a nép pártján.

A létavértesi szervezet közzé is tette kilépési nyilatkozatát, melyben azt írták, pont Jakab Péter személye miatt léptek be a pártba, és nem hiszik, hogy a volt pártelnök vagy éppen országgyűlésiképviselő-jelöltjük, Salamon Gergő egyedül lennének a felelősök a választáson elért csúfos eredményért. Közölték, Jakab Péter és Salamon Gergő nélkül nem maradnak a Jobbikban, így a tízfős alapszervezet azonnali hatállyal távozik a pártból. 

A szervezetek bejelentése után Szotyori-Lázár Zoltán, a szolnoki Jobbik elnökségi tagja azt írta saját Facebook-oldalán, hogy

amit most tehát a tíz jobbikos alapszervezet csinál, az az új pártba való átlépés előkészítése.

Azaz Jakab új pártjába lépnének majd be, melynek zászlóbontását Szotyori-Lázár szerint augusztus 20-án jelenti be a bukott pártelnök.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Molnár Enikő volt kabinetfőnök és Jakab Péter, a párt leváltott elnöke a Jobbik tisztújító kongresszusán / Magyar Nemzet / Mirkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában