Kínos szituáció

2022.11.24. 11:20

Karácsony Gergely ismét beégett: senki sem volt kíváncsi rá (videó)

Ezúttal a Fővárosi Közgyűlés közmeghallgatásán került kínos helyzetbe Budapest főpolgármestere, akire a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül senki sem volt kíváncsi. Precedens nélküli az ominózus eset, hiszen sem a Demszky-érában, sem Tarlós István idejében nem volt még példa arra, hogy a közmeghallgatás érdeklődés hiányában elmaradt –derült ki a Metropol beszámolójából.

Rég érezhette annyira kínosan magát Karácsony Gergely, mint a Fővárosi Közgyűlés közmeghallgatásán, amikor senki sem volt kíváncsi rá. A közmeghallgatás első 45 percében online is lehetett kérdéseket feltenni a képviselőknek, de 9 perc után hazamentek, mivel nem jött el senki és online sem kérdeztek – tudósított a Metropol.

A kínos „közmeghallgatás” elején a főpolgármester elmondta, hogy az előzetesen beküldött kérdésekre a helyszínen jelen lévőknek és az online kérdezőknek válaszolnak. De ha nincs jelen a kérdező, akkor csak írásban reagálnak – olvasható a cikkben.

Ezért Karácsony Gergely kissé kényszeredetten elkezdte felolvasni azok nevét, akik előre beküldték kérdéseiket, de válaszolni már nem tudott, miután 

a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül egy teremtett lélek sem volt jelen a teremben.

A főpolgármester ekkor kínos magyarázkodásba kezdett. 

„Láthatóan azok a Fővárosi Önkormányzat által működtetett egyéb részvételi csatornák, amelyek kapcsán bizonyos témákban is tudunk egyeztetni az állampolgárokkal, jelentős mértékben befolyásolja a közmeghallgatáson való aktivitást”

 – fogalmazott.

A Metropol beszámolójából kiderül, hogy egyedül Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere akart kérdezni, aminek nagyon örült a főpolgármester, de mint mondta, nem akarta elvenni a lehetőséget a „megjelent” budapestiek elől. Ekkor odalépett mellé valaki és a fülébe súgott. A mikrofonba behallatszódott szóforgácsok alapján vélhetően azt tanácsolta, hogy Karácsony Gergely hátráljon ki a kínos szituból valahogy… „Lehet, hogy Őrsi polgármester úr lesz az egyedüli, aki kérdez ma!” – nevette el magát Karácsony Gergely lányos zavartsággal. Érezte, mennyire nevetséges ez az egész… Majd hozzátette: online lehet továbbra is kérdezni, de kénytelen most lezárni a közmeghallgatást. Így sikerült legalább 9 percig kihúzni az eseményt – jegyezte meg a Metropol.

„Ez Karácsony Gergely nyitott Budapestje!” – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője  a Metropolnak reagálva. Szerinte az elmúlt három év tapasztalatai azt erősítették a több mint kétmillió budapestiben, hogy teljesen értelmetlen a közmeghallgatásra elmenniük, mert Karácsonyékról minden lepereg. „Mostanra a budapestiek is úgy érzik, nem értük van a baloldali városvezetés, és ez szomorú. Sem a Demszky-érában, sem Tarlós István főpolgármestersége alatt nem fordult elő egyszer sem, hogy a közmeghallgatás az érdeklődés hiányára való tekintettel elmaradt. Ez intő jel Karácsony Gergelynek, hogy a műsort le kell venni a kínálatból, mert az emberek nem vevők rá. Évekig próbáltuk jobbító szándékkal felhívni Karácsony figyelmét mi is az olyan ügyekre, amelyekkel a fővárosban élők mindennapjait tehette volna jobbá. Gondolok a kiemelt fővárosi beruházásokra, a közlekedési káoszra, az autósok szívatására, a köztisztasági anomáliákra satöbbi. Mindeddig süket fülekre találtunk” – hangsúlyozta a fővárosi politikus.

A roppant kínos helyzetet az alábbi videón lehet megnézni: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában