Ugyanazok az elkövetők

2022.11.23. 11:46

Két pokolgépes merényletet is elkövettek Jeruzsálemben

Két helyszínen robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén szerda reggel, egy áldozat életét vesztette, hárman életveszélyesen, legkevesebb tizenöten kevésbé súlyosan megsebesültek – jelentette a katonai rádió.

Izraeli rendőrök az egyik robbantásos merénylet helyszínén, egy jeruzsálemi buszmegállóban 2022. november 23-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Atef Szafadi

A két pokolgép félórás különbséggel robbant fel, először a város bejáratánál található autóbusz-megállóban, majd a Ramot lakónegyedhez vezető egyik kereszteződésben lévő megállóban.

A sebesülteket kórházba szállították, a rádió szerint négyen közülük olyan súlyosan sebesültek meg, hogy az orvosok az életükért küzdenek. Az egyik sebesült a kórházban elhunyt.

A Jeruzsálembe vezető főutakat a rendőrség lezárta. A Saáréj Cedek és a Hadassza kórház orvosainak beszámolója szerint az első robbantásban 12 -en sebesültek meg, közülük 4-en súlyosan, ketten a helyszínen elvesztették eszméletüket.

Izraeli rendőrök az egyik robbantásos merénylet helyszínén, egy jeruzsálemi buszmegállóban, 2022. november 23-án
Fotós: Ohad Zwigenberg / Forrás: MTI/AP/HAARETZ

A második, az első helyszíntől mintegy másfél kilométerre – Ramotnál – elkövetett robbantás miatt hét sebesült került kórházba, de ők csak könnyebben sebesültek meg. Ebben a buszmegállóban kevesen voltak a merénylet elkövetésekor.

A rendőrség szerint ugyanaz a csoport hajthatta végre a két robbantást, teljes erővel megkezdték felkutatásukat. Kobi Sabtaj, a rendőrség főkapitánya is a helyszínre sietett. Jaír Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke bejelentette, hogy a kettős merénylet miatt összehívta a biztonsági kabinetet.

Novák Katalin részvétét fejezte ki Izraelnek

„Őszinte részvétem Magyarországról! Ezekben a nehéz időkben imáimba foglalom Izrael népét” – írta a Twitter-bejegyzésben Novák Katalin köztársasági elnök.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában