Bűnügy

2022.12.10. 12:09

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban – frissítve

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt, a rendőrség későbbi beszámolója szerint a túszokat sértetlenül kimentették, a gyanúsítottat letartóztatták.

Rendőrségi kommandósok az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont közelében 2022. december 10-én, miután egy férfi túszokat ejtett az épületben

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Matthias Schumann

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt - közölte a helyi rendőrség. Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet "átláthatatlansága" miatt egyelőre nem derült ki, hány embert ejtettek túszul. 

Fegyveres rendőr az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont környékét biztosítja 
Fotós: Matthias Schumann / Forrás: MTI/EPA

A Bild című német napilap beszámolója szerint 

egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.   

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.  

Rendőrautók az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont előtt 2022. december 10-én, miután túszejtés történt az épületben
Fotós: Jorg Schurig / Forrás: MTI/AP/DPA

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.   

Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat - a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket - sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.   

Rendőr szalaggal lezárja az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont előtti területet 
Fotós: Matthias Schumann / Forrás: MTI/EPA

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.   

A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

Meghalt a drezdai bevásárlóközpont túszejtője

Az MTI arról számolt be, hogy a drezdai rendőrség később a Twitteren azt írta: 

"a gyanúsított a műveletben meghalt. A 40 éves férfi halálos sérüléseket szenvedett, miközben a túszokat kiszabadították".

 Azt is közölték, hogy a túszok sértetlenek.

A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában