Merénylet

2023.01.24. 08:57

Újabb lövöldözés volt Kaliforniában, többen meghaltak

Újabb lövöldözés volt Kaliforniában, ezúttal hétfőn, San Francisco közelében két helyszínen hét embert ölt meg feltehetően ugyanaz az elkövető – jelentette a helyi média hatósági közléseket idézve.

A San Mateo megyei seriff helyettese a 92-es számú főúton a kaliforniai Half Moon Bay-ben történt lövöldözés helyszínén áll 2023. január 23-án

Forrás: AFP

Fotó: Susana Bates

San Mateo megye seriffjének hivatala, amelyhez Half Moon Bay városa tartozik, ahol a súlyos bűncselekményeket elkövették, a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették. A lakosság már nincs veszélyben.   

Rendőrautó és a San Mateo megyei seriff autója a kaliforniai Half Moon Bayben, a Cabrillo Highwayen 2023. január 23-án történt lövöldözés helyszínén
Fotó: Susana Bates / Forrás: AFP

A seriff hivatala korábban azt írta, hogy a rendőrök egy több emberéletet követelő lövöldözésre reagáltak.  

Az ABC és az NBC helyi tévécsatornák közlése szerint két közeli farmon történt lövöldözés. Az ABC szerint egy nyolcadik áldozat súlyosan megsebesült. Egy helyi tisztviselő közlése szerint az áldozatok kínai mezőgazdasági munkások.   

A két tévécsatorna bemutatta, ahogy őrizetbe vették a Zhao Chunliként azonosított, 67 éves férfit. A felvételek szerint egy mellényt és világosszürke sapkát viselő ázsiai férfit bilincseltek meg, majd több rendőr elvezette.   

Az NBC szerint a férfit a Half Moon Bay-i rendőrőrs parkolójában vették észre a járművében, és egy fegyvert találtak az autójában.

Ezen a farmon történt a lövöldözés 
Fotó: Glenn Chapman / Forrás: AFP

Az újabb gyilkosságokat kevesebb, mint 48 órával azután követték el, hogy egy ázsiai fegyveres 11 embert megölt egy táncteremben a szintén kaliforniai Los Angeles mellett, Monterey Parkban. A 72 éves férfi, akit Huu Can Tranként azonosítottak, a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek már el tudták tőle venni a fegyvert.   

Joe Bident tájékoztatták a Half Moon Bay-i történtekről – számolt be az amerikai elnök szóvivője, Karine Jean-Pierre a Twitteren. Az elnök felkérte a szövetségi bűnüldöző szerveket, hogy minden szükséges segítséget adjanak meg a helyi hatóságoknak – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában