Új út

2023.02.05. 16:11

Gyurcsány szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat

A DK felkérte az árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A kormánnyal szembeni teljes ellenállásra szólította fel híveit, de ezt ajánlotta a többi baloldali pártnak is Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében.

Amikor azt mondom, hogy teljes szembeállás, akkor azt mondom, hogy minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépnünk annak érdekében, hogy gyengítsük ezt a kormányt. Ez a kormány a haza ellenfele, törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, ez a kormány bűnözőkormány

 – mondta a DK megerősített elnöke. Sőt, ennél is tovább ment, amikor úgy fogalmazott, hogy „személy szerint rá kell mutatni azokra az emberekre, akik a rendszernek építő gazdái, mert nem lehet elbújni a felelősség elől” – írja a Magyar Nemzet.

„Ki kell mondani a nevüket és hogy szégyent hoztok a hazára. Nekünk azt kell mondani, hogy ezt a rendszert szolgálni, a Fideszt aktívan támogatni, az több mint bűn, az szégyen. Szégyelljétek magatokat!” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke arról is beszélt: helyes döntés volt az árnyékkormány felállítása és az is, hogy azt Dobrev Klára vezeti. „Az árnyékkormány a holnap Magyarországának a reménye, mert mindenkinek jár tisztességes bér, nyugdíj és rá vigyázó orvos, nővér” – fogalmazott. 

Gyurcsány bejelentette: a DK felkérte az árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját. Erre azért van szükség Gyurcsány szerint, hogy elmondják az embereknek, „a DK-val tiéd lesz a haza, érted lesz a haza”.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában