Járvány

2023.02.22. 08:39

Koronavírus: 867 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 7 beteg

Kórházban jelenleg 357 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

MTI

Egy férfit oltanak be a negyedik, megerősítő oltásként az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban 2022. szeptember 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 825, közülük 6 209 015-en a második, 3 904 864-en a harmadik, 423 998-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az előző héten 867 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 194 969-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 7, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 745-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 142 682, az aktív fertőzöttek száma pedig 3542-re csökkent.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 357 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – tartalmazza a közlemény.

NNK: stagnál a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

 

Azt írták, hogy tovább folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjában.

 

A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció-értékekben ismét stagnálás figyelhető meg – közölték a 7. heti eredmények alapján.

 

A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Győrben és Salgótarjánban tapasztalható, míg csökkenés Egerben mutatható ki.

 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy településen – Egerben, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán – a mérsékelt, míg a többi 18 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában