Bosszú?

2023.02.08. 17:41

Rágalomhadjáratot indított a Soros-hálózat a guruló dollárok ügye miatt

Nemrég Karácsony Gergely főpolgármester Brüsszelben járt egy jogállamisági konferencián, melynek szervezésében Jávor Benedek és a hazánkat elítélő uniós jelentés felelőse, Gwendolin Delbos-Corfield francia zöldpárti képviselő is közreműködött.

Soros György magyar származású amerikai spekuláns

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A keddi jogállamiság konferenciára már szombaton elutazott Brüsszelbe Karácsony Gergely - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. 

A lap szerint a főpolgármester olyan "kipróbált magyarellenes bürokraták" társaságát élvezte, mint Didier Reynders, az unió igazságügyi biztosa – aki folyamatosan támadja hazánkat a gyermekvédelmi törvény miatt -, valamint Rafal Trzaskowski, Varsó liberális polgármestere. A volt lengyel miniszter, Karácsony régi barátja, tagja a baloldal külföldi finanszírozásában kulcsszerepet vállaló Action for Democracy tanácsadó testületének. A „Városok a jogállamért” elnevezésű konferencián megjelent Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő is, aki Judith Sargentini visszavonulása után felelőse a Magyarországot elítélő, úgynevezett jogállamisági jelentésnek.

Gwendoline Delbos-Corfield keddi beszédében azt mondta a konferencián, Magyarország és Lengyelország szisztematikus problémákkal küzd a jogállamiság terén, a jogállamiság helyzete Magyarországon olyan mértékben romlott, hogy nehéz hinni abban, hogy a helyzet könnyem megfordítható. Sőt, közölte: noha úgy tűnik, demokrácia van Magyarországon, a tekintélyelvű rendszer kiépítésének lassú folyamata tapasztalható, Magyarország konkrét veszélyt jelent az Európai Unió számára.

Szavai szerint köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak, továbbá élen jár a hamis hírek terjesztésében, a hírek cenzúrázásában és a félelem keltésében a lakosság körében.

Szerdán azonban már úgy fogalmazott, „soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”

 - írja a Mandiner. Delbos-Corfield a lap szerint szerdán a Népszavának nyilatkozva pontosította fenti kijelentését. Hangsúlyozta: 

pontatlanul fogalmaztam, amikor az említett szivárogtatást említettem, amellyel kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs, és remélem, hogy nem is ez a helyzet. A brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszéltem, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz-ukrán konfliktusban

 – idézte fel.

A zöldpárti képviselő azt is mondta, "helytelenül fejezte ki magát", és „soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről szervezett és strukturált, önkéntes alapon történő kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”.

Lényeges körülmény, emeli ki a Magyar Nemzet, hogy 

Gwendoline Delbos-Corfield több szálon kötődik Soros György hálózatához.

 Az EP-képviselő egyik "felkészítője" ugyanis a tőzsdespekuláns érdekeltségébe tartozó Human Rights Watch (HRW) volt, ami a francia politikus európai parlamenti adatlapján szerepel.

Delbos-Corfield a francia Europe Écologie-Les Verts zöldpárt tagja, amelynek alapítója az a Daniel Cohn-Bendit, aki még 2011-ben aláírta a Soros György által megfogalmazott nyílt levelet, amely arra szólította fel az eurozóna vezetőit, hogy „egyesüljenek”. Delbos-Corfield tagja a Spinelli-csoportnak is, amelynek célja az Európai Unió föderális állammá való átalakítása. Mint ismert, a csoport 2018-ban kiadott kiáltványának utolsó mondata egy köszönetnyilvánítás Soros Györgynek:

 

A Spinelli-csoport hálás Soros György úrnak politikai reformra vonatkozó pénzügyi hozzájárulásáért és az Európai Föderalisták Uniójának támogatásáért.

 

Az újabb rágalmak - különösen a titkosszolgálatokat ért támadások – a lap szerint összefüggenek azzal, hogy a magyar elhárítás feltárta a tavalyi választások befolyásolására érkezett Soros-dollárok útját.

 A magyarországi baloldalnak juttatott több mint 4 milliárd forintnyi külföldi támogatás döntő részben az Action for Democracy nevű amerikai alapítványon keresztül érkezett. Ennek a vezetője Korányi Dávid, Karácsony Gergely New Yorkban élő, volt városdiplomáciai tanácsadója.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában