Karmelita

2023.11.16. 11:13

Miniszterelnök: a következő évek a szuverenitásunk megvédéséről fognak szólni

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Magyar Diaszpóra Tanács tagjait; köszöntőjében és az azt követő kötetlen beszélgetésen is a Magyarország biztonságát és szuverenitását fenyegető veszélyekről volt szó - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) köszöntőt mond, amikor fogadja a Magyar Diaszpóra Tanács tagjait a Karmelita kolostorban 2023. november 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő szerint az előttünk álló 10-15 év a szuverenitás védelméről fog szólni, nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos más térségében is.

Nagy vita várható az Országgyűlés elé kerülő szuverenitásvédelmi törvényről, de világos tilalmakat kell felállítanunk ahhoz, hogy ne lehessen külföldi pénzzel befolyásolni a magyar választásokat

 - mondta.

További feladatként jelölte meg, amelyhez szintén kérte a magyar diaszpórát képviselő küldöttek támogatását, hogy "Magyarországot őrizzük meg a világ egyik legbiztonságosabb államának a mostani háborús, migrációs kihívások közepette is".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában