Fontos

2024.01.10. 17:01

OH: január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.

MW

Elsősök a Kispesti Pannónia Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén 2019. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. 

Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, de jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. 

A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető - ismertette a hivatal. 

A tájékoztatás szerint 

a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló - 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született -, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles - 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született - gyermekek esetében kezdeményezhető. 

Azt írták, a kérelmekről a döntést - szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával - a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás az OH honlapján olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában