Reagálás

2024.02.27. 18:10

Dömötör Csaba: mi a béketárgyalások és a béke oldalán állunk (videó)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán reagált a francia elnök nyilatkozatára, miszerint Emmanuel Macron nem zárja ki, hogy nyugati katonák, európai csapatok menjenek a háborús hadszíntérre.

MW

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök egy tavalyi interjúban beszélt arról, hogy eljön majd az a pillanat, amikor tankok és vadászgépek után már katonákat is küldenének az ukrajnai hadszíntérre. 

"Nagyon közel vagyunk szerintem ahhoz, hogy komoly javaslatként kerüljön asztalra, hogy Ukrajnával szövetséges országok katonái is lépjék át a határt, és menjenek Ukrajna földjére" – idézte az interjúból a miniszterelnök kijelentését.

Ez a pillanat eljött, a Franciaország elnöke meglepő nyíltsággal beszél arról, hogy bár nincsen konszenzus, nincs kizárva, hogy Európa katonákat is küldjön a hadszíntérre

 – mondta az államtitkár. 

A videóbejátszásban megszólalt a francia elnök, aki azt mondta: ma nincs konszenzus arról, hogy hivatalosan szárazföldi csapatokat küldjenek, de "semmi sincs kizárva". A francia államfő úgy fogalmazott: "Meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy Oroszország ne nyerhesse meg ezt a háborút." - fogalmazott a csatolt videóban a francai államfő.

A kormány álláspontja nem változott, mi a béketárgyalások és a béke oldalán állunk 

– szögezte le, megismételve a kormány álláspontját Dömötör Csaba.  

A videót itt tekintheti meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában