Reagálás

2024.02.21. 21:53

Kelemen Hunor: az RMDSZ számára az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét

Kelemen Hunor szerint a romániai választások összevonása nem változtat semmin, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára 2024-ben is az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét.

MW

Kelemen Hunor szövetségi elnök beszédet mond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén Kolozsváron 2024. január 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

Az RMDSZ elnöke közösségi oldalán szerda este reagált arra, hogy Marcel Ciolacu szociáldemokrata miniszterelnök és Nicolae Ciuca liberális szenátusi elnök bejelentette, hogy a két kormánypárt választási szövetségre lép, illetve összevonják és június 9-én szervezik meg az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat.

"Nem félünk tőle, a munkát elvégeztük, sőt, jól végeztük az elmúlt években, bátran állunk közösségünk elé. A választások összevonása nem változtat a téten: 

nekünk az erdélyi magyarok érdekét kell érvényesíteni 2024-ben is. 

Hozzátette: a román közéletben túl sok szó esett az elmúlt időszakban a hatalomtechnikai játszmákról, "akikre viszont egyáltalán nem jutott idő, azok az állampolgárok".

A magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őriznünk európai képviseletünket. 

Csak így tudjuk megvédeni közösségünket a román szélsőségesektől: ha mi irányítjuk a magyarlakta településeket, erős képviseletünk van Bukarestben és Brüsszelben"

 - hangsúlyozta Kelemen Hunor.

"Pedig ennek az évnek településeink további fejlesztéséről és az Európai Unió jövőjéről kell szólnia, nem a politikai játszmákról. A nagy zajban azt gondolom, szükség van a józan és hiteles hangokra, és ezek vagyunk, leszünk mi" - zárta bejegyzését az RMDSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában