Határidő

2024.02.14. 20:28

Már csak egy napig lehet jelentkezni a megújult magyar felsőoktatásba

Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

MW

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára beszél a végzős diákok számára tartott pályaorientációs órán a zuglói Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) Petrik Lajos Technikumban 2023. február 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A minisztérium tájékoztatása szerint idén a fiatalokat már megújult felsőoktatási rendszer várja, amely egyúttal egyedülálló karrierlehetőséget és egész életre szóló élményt, barátságokat is jelent.

Míg öt évvel ezelőtt hét, mára már 12 magyar egyetem van a világ legjobb öt százalékában

 – ismertette a tárca. Hozzátették, hogy aki diplomát szerez, szinte azonnal, 42 nap alatt munkát kaphat, és a diploma átlagosan 1,7- szeres bérszorzót is jelent.

Emlékeztettek: 

az idei évben a felvételi 500 pontjából 100-ról már az intézmények döntenek, és az ötödik érettségi és tanulmányi tárgyat is az egyetemek választhatják meg.

A közleményben felhívták a figyelmet arra: a jelentkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy az érettségi vizsgánál emelt vagy középszintet választanak, mivel az emelt szintű érettségi minden százaléka egy pontot, míg a középszintű érettségi 1 százaléka kétharmad pontot ér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában