Kamuméter

2024.04.01. 12:21

Öt évvel ezelőtt tett ígéretével szembesíti Szentkirályi Alexandra a főpolgármestert (videó)

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatában Karácsony Gergely egy újabb, be nem váltott ígéretét mutatta be.

MW

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó sajtótájékoztatón

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szentkirályi Alexandra a posztját azzal kezdte, hogy "különleges környezetben folytatódik a Kamuméter".

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel.

Szentkirályi Alexandra az közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy Karácsony Gergely 2019-ben az idősek világnapja alkalmából minden nyugdíjasnak 20 000 forint rezsitámogatást ígért. Egészen pontosan azt ígérte - tette hozzá -, hogy "minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak legalább fűtési szezononként 20 000 forint támogatást fogunk nyújtani".

Rákosmentén Szentkirályi Alexandra egy nyugdíjas házaspárt keresett fel, és azt kérdezte tőlük, mit tett értük az elmúlt öt évben a főváros, és megkapták-e az ígért rezsitámogatást.

Emlékeztetett: volt egy egészen konkrét ígérete Karácsony Gergelynek, amely úgy hangzott, hogy minden fűtési szezonban 20 000 forint rezsitámogatást ad utalvány formájában a nyugdíjasoknak. Szentkirályi Alexandra megkérdezte az idős emberektől, hallottak-e erről, illetve kaptak-e ilyen támogatást.

A férfi azt mondta, hallották ezt az ígéretet, "mint a többit is". A 20 000 forint jó támogatást jelentett volna nekik - tette hozzá -, de sajnos nem látták jelét, hogy ők ebből kaphattak volna.

Arra a kérdésre, hogy mi az, amit egy jó főpolgármestertől elvárnának, azt válaszolták, elsősorban a várost képviselje, ne pedig úgy, ahogy ezt most Karácsony teszi, hogy teljesen kiszolgáltatja magát az ellenzék és annak egyes vezetői kénye-kedvének.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: "ahogy hallottuk tehát, Karácsony Gergely rezsitámogatása nem minden nyugdíjasnak jár". Sikerült tehát betartani ezt az ígéretét vagy kamu volt? - tette fel a kérdést, meg is válaszolva: "kamu volt". Nem ezt érdemlik a nyugdíjasok, Budapesten változás kell! - hangsúlyozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában