Budapesti Prókátor

2024.05.21. 09:45

Kétszázmilliós megbízást és szociális bérlakást is kaphatott Niedermüller kegyeltje

A Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét megkereste a Magyar Nemzet szerkesztőségét, mert szerinte a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület csaknem 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség. A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

MW

Dobrev Klára és Niedermüller Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A Magyar Nemzet igyekezett utánanézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban rákerestek a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatuk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni.

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával szintén nem jártak szerencsével a Magyar Nemzet munkatársai: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.  

A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. 

A cég az első évben kétmillió forintnyi nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig csaknem mínusz kétmillió forint lett. 2021-ben azonban látszólag megütötte a főnyereményt: az értékesítés nettó árbevétele 192 millió forint lett, míg az adózott eredménye 118 millió forint.

Ez az értékesítést tekintve 9600 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A cég 2022-re látszólag visszatért a normál kerékvágásba: kilencmilliós árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredménnyel büszkélkedhetett.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

A Fővárosi Főügyészség elé került Niedermüller Péter lakásmutyija

Költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt fájhat a gyurcsánypárti polgármesternek, Niedermüller Péternek a feje – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a Fővárosi Főügyészséghez, miután gyanús körülmények között kétszázmillió forintot és önkormányzati lakást kapott az erzsébetvárosi polgármester választottja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában