Erőszakos érzékenyítés

2024.06.23. 08:27

Így hálózzák be a gyerekeket a különböző LMBTQ-közösségek (videó)

Ismét itt Pride Month, a hónap, amikor a forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok. Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.

MW

Résztvevők egy Pride felvonuláson

Fotó: NurPhoto via AFP

Ahogy beköszöntött a nyári meleg idő, úgy egyre több lehetőség van a szabadban megrendezni az LMBTQ tematikájú rendezvényeket. Június a meleg büszkeség hónapja, és a legforróbb napokon is utcára vonulnak az LMBTQ-közösség tagjai, hogy kifejezzék büszkeségüket.

Évről évre azonban egyre több olyan eseményt szerveznek, amelyeken gyerekek is részt vesznek, sőt, vannak kifejezetten gyerekeknek rendezett programok is. Nincs ez másképp idén sem, főleg az Egyesült Államokban és Kanadában.

Egy vancouveri általános iskolában a tanárok arra kötelezték a diákokat, hogy az esős időben menjenek ki az utcára és vonuljanak fel mindenféle szivárványos kiegészítőkkel, hogy kimutassák szolidaritásukat az LMBTQ-közösséggel. Erről egy videó is készült, ami rögtön bejárta az internetet. Ez a konkrét eset még tavaly nyáron történt, azóta azonban valóságos programsorozatot indítottak el a tengerentúlon ezzel.

Az Egyesült Államokban pedig az alább látható programokat hívják családbarát rendezvényeknek.

Nem csoda, hogy idáig jutott az Egyesült Államok, korábban a V4NA beszámolt arról, hogy egy felhasználó a TikTok videós közösségi oldalon ecsetelte, hogy a gyerekeknek szánt LMBTQ rendezvényeknek és a pajkosságnak, vagy perverzségnek kéz a kézben kell járniuk.

És valóban, az ilyen rendezvényeken bőven akadnak olyan jelenetek, amelyeket normális esetben gyerekek nem nézhetnének meg. Washingtonban például az egyik melegfelvonuláson – amelyen rengeteg gyerek vett részt – transznemű félmeztelen személyek is rendszeresen megjelennek, máshol pedig úgynevezett drag queenek lépnek fel az iskolás korúak előtt – kirívó öltözékben persze. Van olyan műsor is, ahol a fellépő műpéniszét is a szájához vehetik a gyerekek. A tavalyi felvonulásokon az Egyesült Államokban országszerte olyan képsorokkal lehetett találkozni, amelyeken kisgyerekek előtt táncolnak félmeztelen és meztelen férfiak, nők, melegek, transzneműek és mindenféle szexualitást képviselő személyek.

Egy másik felvételen egy fiatal lány beszél arról, hogy 10 éves kora óta tudja, hogy biszexuális. Azt is elmondta, hogy azóta többször megrengett a világa, mert sokszor azt gondolta, hogy inkább leszbikus, vagy esetleg omniszexuális, vagyis olyan ember, aki mindenféle identitású emberhez vonzódik. Azóta pedig inkább csak queernek vallja magát.

A tinédzser végül arra jutott a beszélgetés során, hogy ő genderqueer, transzmaszkulin és queer egyben. Mint kiderült, a transzmaszkulin olyan nembináris ember, aki kapcsolatot érez a férfiassággal, de nem mindig azonosítja magát férfiként, csak úgy viselkedik. Ugyanebben a videóban az egyik nő bevallotta, hogy nem tudja, minek azonosítja magát, és így nyilatkozott:

Nem tudom. Gendersemleges…vagy nemi szempontból semleges. Azt hiszem, ezt mondták, nem tudom. Össze vagyok zavarodva.

Az alábbi fotón az látható, ahogy egy nőnek – rendkívül lengén – öltözött férfi széttett lábakkal fekszik a gyerekek előtt. “Sajnálattal kell közölnöm, hogy a tegnapi drag show a wisconsini Fort Atkinson-i farmer’s marketben nem volt olyan családbarát, mint ahogyan azt hirdették” – írt a poszthoz egy férfi.

Egy másik videón egy drag queen áll egy padlizsánt jelképező emoji kocsin, és azt hirdeti – kisgyerekek jelenlétében –, hogy van síkosítójuk.

Az alábbi felvételen egy kisgyermek látható, amint egy Pride-felvonuláson áll, miközben félmeztelen férfiak sétálgatnak és egymást korbácsolják.

A legmegrázóbb videóban egy kisgyerek jól láthatóan nem akart részt venni a felvonuláson, az anyja azonban nem engedi el a gyerekét és kényszeríti, hogy nézze a műsort és tapsoljon.

Az idei Pride fesztiválok még nem indultak be igazán az Egyesült Államokban, de a tavalyi rendezvényeket elnézve idén is lesz mit a tejbe aprítania a genderlobbinak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában