PR CIKK

2022.08.11. 00:50

Mobil légkondicionáló vagy léghűtő?

A légkondicionálást különösen a nyári hónapokban értékeljük, mivel viszonylag rövid idő alatt biztosítja számunkra a kívánt hűtést.

Forrás: Pexels.com

A magas hőmérséklet nem tesz jót az egészségnek, de a légkondicionáló használatakor figyelmet kell fordítani a szervezet érő hősokkra is, ezért a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség nem lehet több 7°C-nál. Célszerű a megadott hőmérséklet-különbség tartományon belül maradni, ami 5-7°C között van, ellenkező esetben megfázást vagy más egészségügyi komplikációkat kockáztatunk.

 

Ismerje meg a népszerű hordozható légkondicionáló modellek – mobil légkondicionálók - 6 előnyét!

1. A mobil klímaberendezést csak csatlakoztatni kell az elektromos hálózathoz, nincs szükség telepítési munkálatokra. Egy dolog kell gondoskodni, ez a kipufogócső, amelyet a szobából az ablakon keresztül vagy a falban lévő nyíláson kell kivezetni.

2. Nyaralója vagy víkendháza van? Ezek általában rossz szellőzésűek, mivel csak hétvégén vannak használatban. A mobil légkondicionáló ideális megoldás egy helyiség gyors és hatékony hűtésére vagy fűtésére. 

3. Túl magas a villanyszámlája? Tudnia kell, hogy egy mobil klímaberendezés használata akár 70%-kal alacsonyabb költségekkel jár, mint egy elektromos, közvetlen tüzelésű fűtőberendezésé.

4. A mobil légkondicionáló a légtisztító funkcióját is ellátja. Szűrőinek köszönhetően felfogja a levegőben lévő baktériumokat és porszemcséket. Ezért megfelelő, rendszeres szűrőtisztítással a mobil légkondicionáló berendezés hatékony légtisztítóvá válhat. Sőt, megelőzi a penészedést!

5. A mobil légkondicionáló kezelése nagyon egyszerű. Sok ilyen készülék kerekeken áll, így a berendezést könnyedén és a parkettát nem sértve mozgathatja a lakásban.

6. A hőmérsékletet többnyire 16-31 °C között állíthatja be. (Az egyes modellektől függően a hőmérsékleti tartomány változhat.) Otthona vagy irodája modern légkondicionálóit távirányítóval vagy okostelefonján keresztül is vezérelheti - csak töltse le a Klarstein alkalmazást.

Nem ért egyet a légkondicionálással? Van egy másik módja is annak, hogy megbirkózzunk a nyári hőséggel, lehet, hogy a léghűtő előnyösebb megoldás az Ön számára

 

Ismerkedjen meg a léghűtő 7 előnyével

 

1. A léghűtő egy hordozható eszköz, amelyet könnyedén mozgathat otthonában, bárhová, ahol szüksége van rá. Akár a gépkocsijában vagy lakókocsijában is használhatja. A léghűtő kezelése nagyon egyszerű, súlya általában 2 kg körül van.

2. A léghűtő ventilátorszintje több fokozatban állítható, így tökéletesen szabályozhatja a hűvös levegő áramlását.

3. A léghűtő semmilyen telepítést nem igényel.

4. Ami az energiafogyasztást illeti, a léghűtők nagyon energiatakarékos készülékek, fogyasztásuk egy erősebb izzóéhoz hasonlítható.

5. Mivel nem tartalmaznak kompresszort, körülbelül 10 dB-lel alacsonyabb zajszinten működnek, mint a légkondicionálók. A léghűtők zajszintje az adott modelltől függ, de átlagosan zajszint 55 dB.

6. Ha Ön a technológia szerelmese, tetszeni fog Önnek, hogy a léghűtőt okostelefonján és a Klarstein alkalmazáson keresztül is vezérelheti.

7. Tudta, hogy a hűtés mellett a léghűtő képes a levegő párásítására is? Ezt a funkciót különösen az allergiások, a gyermekek és a háztartás idős tagjai értékelik.


(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában