PR-CIKK

2024.02.28. 23:59

Nagyberuházások erősítik Fehérgyarmatot

Jól átgondolt, előre megtervezett programokkal, tervekkel dolgoznak a fehérgyarmatiak életét javító fejlesztéseken.

Szon.hu

„Az előre gondolkodást, a kitartó munkát és a város mindenek feletti szeretetét tartom a sikerünk kulcsának.”Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere

– A polgármesteri program, melyet képviselőtársaimmal állítottunk össze a választási kampányban, zsinórmértékként szolgál számunkra, így azt az önkormányzat 5 éves fejlesztési terve pontosan tartalmazza. Természetesen többségében vannak azok a fejlesztések, melyeket csak pályázati forrásból tud a város megvalósítani, így ezek létrejötte mindig függ a meghirdetett pályázati kiírásoktól, illetve az egyedi kormányzati döntésektől. Úgy érzem, a terveink nagy részét sikerült megvalósítani, több jelentős nagyberuházás megvalósult az elmúlt közel 5 évben – kezdte visszatekintését dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgárestere.

Megújult a városközpont

Sikeres projektek

– Talán a szívemhez legközelebb álló beruházás a piac- csarnok építése. Ez egy olyan létesítmény, amely nagy hiányt pótolt, mert addig a lakosok igen mostoha körülmények között, esőben, sárban, fagyban tudtak csak vásárolni, azonban ma már kulturált körülmények között tehetik meg ezt. De jelentős fejlesztés volt a városközpont rekonstrukciója, az úgynevezett zöld város projekt, melynek keretében Fehérgyarmat központi részének szinte teljes területét sikerült magas színvonalon megújítani. A kerékpáros infrastruktúra kiépítése a város belterületén a Vásárosnamény-Csengersima állami főút mentén lehetővé tette a biztonságos kerékpáros közlekedést a forgalmas főút mellett. Ezzel egyidőben közel 200 millió forintot költöttünk járdafejlesztésekre, így a város járdahálózatának jelentős része megújult – sorolta a városvezető a sikeres projekteket.

Régi álom vált valóra a piaccsarnok megépítésével

Büszke lehet a város

– A közlekedési infrastruktúra területén nagyon sok fejlesztést sikerült megvalósítani és ezen a területen folyamatban van még két nagy önkormányzati útfejlesztés, melynek keretében több utca útburkolata megújul az elkövetkező hónapokban – folytatta dr. Péter Csaba. Kifejtette, hogy a közszolgáltatást végző intézmények építése, felújítása területén is jelentős sikereket értek el.

– Nagy sikerként értékelhetjük a város közterületeinek megújítását a zöld város programban, melynek folytatásaként az élhető települések program keretében az elkövetkező időszakban átépül a buszpályaudvar és környéke, a Május 14. tér közterületeinek egy része és a Szent István tér. A két programban a város közterületeinek szépítésére 2 milliárd forintot sikerült pályázati és kormányzati forrásból elnyernünk – tudatta a város első embere. Dr. Péter Csaba szerint ugyanilyen büszkék lehetnek a fehérgyarmatiak az üzemcsarnok létesítésére, a járdafejlesztési programra, a közvilágítás korszerűsítésére, a temető infrastrukturális, és a szociális központ energetikai fejlesztésére, a bölcsőde korszerűsítésére, az önkormányzat tivadari ifjúsági táborának felújítására, játszótér építésére.

Korszerűbb lett a bölcsőde

Állami támogatással

– A gazdaságfejlesztés terén csak részeredményeket értünk el, de sikerült egy önkormányzati tulajdonú modern ipari csarnokot építeni, ahová betelepülő vállalkozásokat várunk. Az ipartelepítésben a versenyhátrányunkat leginkább az autópálya és a szennyvíztisztító kapacitás hiánya okozza. A szennyvíztisztító-kapacitás növelése nagyon fontos feladat, egy új tisztító tervezésére állami támogatást kapott a város, és bízunk benne, hogy a tisztítómű megépítését is kiemelt kormányzati beruházásként támogatni fogja a magyar kormány, melynek döntése szerint a város 2026-ra bekapcsolódik az autópálya-hálózatba. A két fejlesztéssel sikerül majd’ minden akadályt elhárítanunk, s jelentős ipartelepítés kezdődhet Fehérgyarmaton. A város és a járás népességmegtartása szempontjából ez a legfontosabb feladatunk – fejtette ki a gazdaságot érintően a polgármester.

 

PR-Cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában