Hirdetés

2024.06.14. 08:00

Nyíregyháza ikonikus büféje: Twin Peaks

Több mint három évtizedes családi vállalkozás a Twin Peaks. A Búza téren várja éjjel-nappal az éhes vendégeket.

PR cikk

Nem sok olyan nyíregyházi van, aki ne evett volna olyan gyrost, amit egyedül a szabolcsi vármegyeszékhelyen árulnak speciális kifliben. A helyieknek ebben nincs semmi újdonság, hiszen már évtizedek óta így szokták meg. És talán nem sokan vannak azok sem, akik ne fordultak volna meg az ikonikus Twin Peaks büfében. Gyakran volt az éjszakai bulik egyik, a legtöbbször utolsó állomása a jó szaftos, „mindenholfolyós” hajnali gyros. Ezt ma is bárki megteheti, hiszen a nyitása óta non-stop kínálják a változatlanul finom ételeket.

Helyi specialitás

A Twin Peaks büfét már 32 éve családi vállalkozásként üzemelteti Kordován Mihály, aki elmesélte, hogy 1980-ban „pattogós” Pista bácsi hozta be a gyrost Nyíregyházára, ő kezdte el kifliben árulni az OTP-vel szembeni bódéjában.

Mi is hozzá jártunk enni, nagyon egyedi és különleges volt a városban. A Rigó utcai pékségben pedig Timkó Jani bácsi találta ki, és ott kezdték el ezt a nagyobb, kicsit édeskés gyros kiflit sütni. Akkor még kifejezetten csak a gyros árusok részére, ami azóta már a város egyik jelképévé vált. Természetesen mi is kifliben készítjük a gyrost, de kérhetik pitában is a vendégek, vagy akár többféle és több méretű tálak közül is lehet választani

– ajánlotta a Twin Peaks tulajdonosa.

A Twin Peaks büfé tulajdonosa, Kordován Mihály az unokájával

Három évtizedes tapasztalat

Én negyedikként kezdtem el gyrost árulni, akkor még 120 forint körül volt egy gyros

 – jegyezte meg mosolyogva Kordován Mihály 

de azóta már Nyíregyházán több egységünk is van, ahol vendéglátással foglalkozunk. Kezdetben 20 nm-en kezdtük, mostanra már 180 nm-en tevékenykedünk itt a Búza téren. Nagyon sokat újítottunk az évek alatt, és ez a folyamat nem áll meg. Egy hónapja született újjá a Twin Peaks beülős része, ahol kulturált körülmények között étkezhetnek a vendégek. A konyhánkat pedig most fogjuk modernizálni, korszerű technológiákkal fejleszteni, hogy még jobb körülmények között tudjuk készíteni a vevők kedvenc ételeit.

Egyedi ízvilág

A Twin Peaksre jellemző egyedi ízvilágot 32 éve alakítottuk ki, amit igyekszünk megőrizni. Azonban sajnos az alapanyagok nagyon gyorsan változnak, ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy tartani tudjuk a tőlünk megszokott ízeket. Mi fejlesztettük ki, és szájíz szerint állítjuk be a mai napig a Twin Peaks mártást, amivel csak mi öntjük nyakon a gyrost. Az alapanyagokat igyekszünk hazai termelőktől beszerezni, például a tojás is magyar és fertőtlenített. Természetesen nagyon odafigyelünk a higiéniára, és mindig szigorúan betartjuk a hatósági előírásokat.

Változatos kínálat

A jól megszokott gyrost és a tálakat csirkehúsos és sertéshúsos változatban is lehet kérni. A régi ízek és ételek mellett újabb finomságokat is megkóstolhatnak nálunk a vendégek, mint például: rántott sajt, szezámmagos csirkemell, rántott sertésborda, sült hagymakarika, sajtburger, rántott karfiol, grillezett csirkemell, lapcsánka gyrostál. A krumplilángos gyrostál igazi kuriózum, nem szabad kihagyni! Valamint az édesszájúaknak is tartogatunk meglepetéseket

– hívta fel a figyelmet Kordován Mihály, a Twin Peaks tulajdonosa.

Érdemes a Twin Peaks közösségi oldalát figyelni, hiszen az újdonságokat is rendszeresen bemutatják és SZÉP kártyát is elfogadnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában