séta

2020.02.07. 10:01

A meggyőzés művészetét is elsajátították a diákok

Hasznos ismeretekkel gazdagodtak a besisek önmaguk megismerésén keresztül a munka világáig.

Fotó: Bessenyei György Gimnázium és Kollégium

Iskolánkban három osztály tanulói kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a Debreceni Egyetem kommunikációs készségfejlesztő előadássorozatán és tréningjén, három pénteken.

Fontos a csapatmunka

Három csoportot alkottunk, három egyetemi tanár foglalkozásán. Egymást váltották a témák és az előadók a „bűvös hármas” során. Az első alkalommal kicsit félve ültünk be a terembe, hiszen nem tudtuk, mire számíthatunk.

A tanárok közvetlenségének és a sok érdekes feladatnak köszönhetően nagyon derűsen teltek ezek a péntekek! Rengeteg hasznos információval gazdagodtunk saját magunk megismerésén keresztül a munka világáig.

Önismereti tesztet töltöttünk ki, a kiértékeléseken pedig megtudhattuk, milyen tanulási technikák léteznek, és kinek melyiket javasolják a szakemberek. Az is kiderült, hogy ha csapatmunkáról van szó, ki milyen típusú csapattag, hogyan tud hozzájárulni a csoport hatékonyságához.

A csapatépítő feladatok megtanítottak minket arra, milyen fontos az összetartás, a bizalom, az együttműködés, az érvelés, a meggyőzés, hogyan kell kompromisszumokat kötni a célok elérése érdekében. A kreativitásunkat is kibontakoztathattuk interaktív feladatok segítségével.

A kiváló kommunikációs szakembereknek a szaktudásukkal, kisugárzásukkal, sikerült végig fenntartaniuk az érdeklődésünket, igazi felüdülés volt a „bűvös hármas”!

Deák Anna Ilona (11. A), Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!