Sport

2011.05.13. 18:04

Motorsport: Stoner és Bradl volt a leggyorsabb

<p>A MotoGP világbajnoki sorozat negyedik versenye, a Le Mans-i Monster Energy Grand Prix de France második szabadedzésén a királykategóriában az ausztrál Casey Stoner, a Moto2-ben a német Stefan Bradl tette meg a leggyorsabb kört.</p>

A MotoGP edzésen három Honda végzett az élen: a Repsol Honda Team-hez tartozó, délelőtti pályarekordját újabb csaknem négytizeddel 1 33.782-re javító Stoner mögött 0.404 másodperccel végzett a San Carlo Honda Gresini versenyzője, az olasz Marco Simoncelli; harmadik Stoner spanyol csapattársa, Dani Pedrosa lett 0.696 másodperc lemaradással.

Egy másodpercen belül teljesített az amerikai Nicky Hayden (Ducati Team), a spanyol világbajnok Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) és a Repsol Honda Team harmadik tagja, az olasz Andrea Dovizioso.

A Moto2 megszokottan szoros időeredményeket hozó edzésén az utolsó körben került az élre az első edzésen is leggyorsabb német Stefan Bradl. Másodikként most is a svájci Thomas Lüthi végzett 0.291 másodperc lemaradással. Harmadik a sokáig leggyorsabb olasz Simone Corsi lett - hátránya 0.426 másodperc volt. Lüthi és a huszadik helyet elért versenyző, a thaiföldi Ratthapark Wilairot között nem volt egy másodperc differencia.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!