Sport

2013.04.14. 20:31

Méltó módon, győzelemmel emlékeztek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi FSE-NYKS harmadik sikerét is megszerezte az amatőr női kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi FSE-NYKS harmadik sikerét is megszerezte az amatőr női kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában.

Tudták a kötelességüket a Nyíregyházi FSE-NYKS kosárlabdázói, hogy méltó emléket állítsanak a klub valaha volt legjobb játékosának, a szombaton elhunyt Gáspárné Dézsi Máriának, aki csapattársuk, Gáspár Zsanett édesanyja, és amíg egészségi állapota lehetővé tette a szakmai munkába is besegített a centerek képzésével. A csapat tagjai gyászszalagot viseltek, a vasárnap esti mérkőzés előtt pedig egyperces megemlékezést tartottak az egykori Európa-bajnoki bronzérmes tiszteletére.

Az érzelmeket félretéve, azért is fontos volt a győzelem, mert az éremálmok megvalósulásához nem nagyon hibázhat a csapat az amatőr női NB felsőházi rájátszásában. Az idegenben megnyert két mérkőzés után a Pécsi EAC ellen sem fékeztek le a főiskolások, a ragyogó első félidőt ugyan a harmadik negyedben némi megtorpanás követte, de Papp Klaudia hárompontosai és az 59-es értékindexszel záró Farkasinszki Orsolya fontos kosarai végleg megállították a vendégek felzárkózási kísérletét.


JEGYZŐKÖNYV

Amatőr női NB Felsőházi rájátszás (1–8. helyért)

Nyíregyházi FSE-NYKS–Pécsi EAC

86–67 (27–10, 22–15, 14–25, 23–17)

Főiskola, 50 néző, v.: Borgula, Balogh Gy.


NYFSE-NYKS: Papp K. 30/15, Tóth K. 8, Földesi V. 2, Páll V. 6, Farkasinszki O. 34.

Csere: Tatai Tímea 2, Gömze 4, Ónya, Soós R., Popenko.

Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!