Sport

2013.07.01. 10:21

Dánnak sem járnak csehül

Balkány - Dobos Attila munkáját elismerték, ugyanakkor váltás történt a balkányi kispadon.

Balkány - Dobos Attila munkáját elismerték, ugyanakkor váltás történt a balkányi kispadon.

Szívinfarktus közeli állapotban voltak a balkányiak a megyei első osztályú bajnokság utolsó fordulójában. A futballcsapat pengeélen táncolt, végül nem zuhant a szakadékba – vagyis megkapaszkodott, ha még oly vadregényes módon is. A Mátészalkai MTK bakija is szükségeltetett a gárda bentmaradásához, ez viszont már tényleg nem a Balkány baja...

Dobos Attila játékos-edző érdemei elvitathatatlanok, a vezetőség köszöni is szépen áldásos munkáját, kiváltképp az elért eredményt. Mindazonáltal a felkészülés – július 10-re meghirdetett – kezdetére változik a felállás az egyesületnél. A kispadra az a Dán Ferenc ül, aki tizennyolc szezont húzott le a csapat tagjaként, mígnem a télen bejelentette visszavonulását. A döntnökök azonban nem felejtették el, a következő évadra kezébe adták az irányítást.

– Olyan csapatot kell összeraknom, amely megfelel az elvárásoknak, ami nem más, mint a biztos bentmaradás kiharcolása a jelentősen megerősödő megye egyben – ismertette a „haditervet” a Balkányt immár trénerként segítő Dán Ferenc. – Ettől én kicsit merészebb célt szeretnék megvalósítani, arra törekszem, illetve törekszünk közösen, hogy a tabella első felében végezzünk. A játékoskeret kialakítása is ennek érdekében történik, ezzel kapcsolatban most csak annyit mondanék: leszek távozók, miként érkezők is a nyáron...

Egy friss szerzeményt mindenesetre már felmutathatnak az elöljárók. Helysebben Varga István semmiképpen nem titulálható abszolút újoncnak: a legutóbb Biriben védő kapus korábban – az NB III-as időszakban – már tagja volt a balkányi legénységnek.

- KM-KT -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!