Sport

2013.09.09. 12:54

Hétről hétre jobbak lesznek

Nyírbátor - A kazincbarcikai pontszerzés után már a Nyíregyháza Spartacus elleni kupameccs is szóba került Nyírbátorban.

Nyírbátor - A kazincbarcikai pontszerzés után már a Nyíregyháza Spartacus elleni kupameccs is szóba került Nyírbátorban.

Ismerős helyen járt szombaton Mészáros Márk. A 25 esztendős labdarúgó 2011 tavaszán játszott Kazincbarcikán, ott, ahova szombaton ellenfélként, az NB III-as nyírbátori csapat tagjaként tért vissza.

– Sok régi ismerőssel találkoztam, kicsit fura is volt a barátaim ellen futballozni, de erre a kilencven percre félre tettük a korábbi közös emlékeket – mondta Mészáros Márk, aki azt is segített megfejteni, hogy az 1–1-re végződött mérkőzés a bátoriak szempontjából pontszerzésnek vagy -vesztésnek minősül. – El kell ismerni, az első félidőben jobban játszott a Barcika, akkor is, amikor vezettünk. Szünet után azonban feljavultunk, a kiállítást követően egyértelműen domináltunk, több nagy helyzetet is kihagytunk. Utóbbiak fényében bosszantó, hogy nem nyertünk, de előre elfogadtam volna ezt az eredményt, az elején pedig az is benne volt a pakliban, hogy balul sül el a kiruccanásunk. Úgyhogy összességében elfogadható az eredmény.

Az Eger elleni győzelem és a barcikai döntetlen után immár ki lehet jelenteni, hogy kimászott az elején elszenvedett két vereség okozta gödörből a bátori társaság?

– Hétről hétre jobbak vagyunk és leszünk is – jelzi a legutóbbi bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus és a Sopron NB II-es csapatait szolgáló baloldali védő, hogy jaj azoknak, akik szembekerülnek az NYFC-vel. – Kovács Ádám érkezésével az elején kritizált támadóalakzatunk is hatékonyabbá vált, amit legújabb csapattársunk szombati gólja is jelez. Mondtam is a többieknek, kár, hogy nem most találkozunk a Cigánddal, mert vele a fedélzeten azt a mérkőzést is megnyertük volna.

Azzal kezdtük, hogy Mészáros Márk korábbi csapata ellen játszott. Nincs már olyan messze, amikor szeptember 25-én egy másik korábbi kenyéradója ellen futballozhat a bekk. Téma már a bátori öltözőben a Nyíregyháza Spartacus elleni kupameccs?

– Olyannyira, hogy azon vettük észre magunkat, úgy beszélünk arról a meccsről, mintha addig a bajnokságban nem is várnának ránk feladatok – így Mészáros Márk. – Nem tudom a Szparinál hogy vannak vele, de mi nagyon örültünk a sorsolásnak, olyan ellenféllel szemben bizonyíthatunk, amelyik remekel a másodosztályban. És persze nem mondtunk le a meglepetésszerzés lehetőségéről sem.

Még egy meccs, amikor kilencven perce félre kell tenni a korábbi barátságokat...

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!