Sport

2013.12.08. 18:15

A frászt hozták a bajnokra

Nyíregyháza - A Fatum-Nyírsuli-NRK csaknem hatalmas meglepetést szerzett. hajszál választotta el a Vasas elleni sikertől.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyírsuli-NRK csaknem hatalmas meglepetést szerzett. hajszál választotta el a Vasas elleni sikertől.

A körítéssel nem volt gond. Felcicomázott karácsonyfa a sarokban, csinos lányok ropták a táncot – a Fatum-Nyírsuli-NRK pedig a honi élvonal legacélosabb női röplabdacsapatát, a Vasast fogadta. A hazaiak meg is szeppentek kissé, holott a négy fronton is érdekelt fővárosiak jó néhány ászukat pihentették. A túlzott tisztelet hatására alig több, mint fél óra múltán úgy festett, a vendégek – a többszáz kilométeres távolság dacára – családi körben tölthetik az estét.

A harmadik szettre azonban levetkőzte minden gátlását a Nyíregyháza, amely a folytatásban a frászt hozta bajnoki címvédőre. Olyannyira, hogy a feltámadó nyírségiek döntő szettre kényszerítették a történtektől elképedt vendégeket: sőt, a házigazda 14–12-es vezetésénél már csaknem ünnepelt a bujtosi csarnok népe. Hiába tündökölt Sikos Petra, a túloldalon az exnyíregyházi Miklai Zsanett keze sem remegett meg. A Vasas nagy csatában kiküszködte a győzelmet, de nyert az NRK is – egy pont járt a 3:2-es vereségért.

- KM-KT -


Röplabda NB I.: női

Fatum-Nyírsuli-NRK–Vasas 2:3 (-19, -12, 22, 23, -14)Bujtosi csarnok, 350 néző, v.: Vígh A., Újházi M.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 2, Sikos P. 25, Erdősné 15, Andrejkovics 7, Berényi E. 3, Vén E. 12. Csere: Szabó I. (liberó), janetka 3, Dávida L. 1, Sitku T. Edző: Balázs István.

Vasas: Gubicza 13, Fábián F. 4, Miklai Zs. 26, Pekárik 18, Benkó B. 9, Ludman 16. Csere: Lévai (liberó). Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 10–9. Rossz nyitás: 15–14.


Balázs István: – A szoros végeredmény ellenére nem érdemeltünk győzelmet, mert az első és második játszmában nem voltunk a pályán.

Jókay Zoltán: – A lányok teljesen kihasználták a rendelkezésre álló időt, pedig vacsorára hazaérhettünk volna...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!