Sport

2014.01.19. 11:07

Szurkoló nélkül nem ér semmit egy csapat

A Spartacus 1928 Egyesület tovább erősíti a magyar-lengyel barátságot, jusson élvonalba a Szpari.

A Spartacus 1928 Egyesület tovább erősíti a magyar-lengyel barátságot, jusson élvonalba a Szpari.Eseményekben, programokban gazdag időszakon van túl a Spartacus 1928 Egyesület. Az elmúlt esztendő tapasztalatairól, illetve az idei tervekről dr. Sarkadi Tibor alelnök tájékoztatta lapunkat.

 - Az előző évet két részre lehet osztani, hasonlóan a Szpari 2013-as szerepléséhez – kezdte dr. Sarkadi Tibor. - Az esztendő első felében a szervezeti keretek megerősítése, a tagság létszámának bővítése és együttműködési kapcsolati háló kiépítésére került sor. Ennek keretében létszámunk folyamatosan bővült, sok fiatal és idősebb szurkoló kérte felvételét egyesületünkbe. Az egyesület tagjai részére szervezett találkozások rendszeressé váltak. Több alkalommal került sor a Szpari vezetőivel és játékosaival találkozásra, beszélgetésre. Emellett - a gyenge tavaszi szereplés ellenére - minden idegenbeli meccsre buszos túrát szervezett az egyesület.

A nyári uborkaszezont követően ősszel magasabb fokozatba kapcsoltunk. Elindult egy egyesületi közösségépítő beszélgetéssorozat, amelynek keretében a klubtulajdonos Révész Bálint mellett vendégeink voltak Mészöly Kálmán és Muszbek Mihály. Sikeres kapcsolatfelvételre került sor a Resovia Rzeszow drukkereivel és a testvérvárosi klub vezetőivel. Az idegenbeli utazások során sikerült jó kapcsolatokat kiépíteni más városokban élő szurkolókkal. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az egyesület kiváló és példaértékű együttműködést épített ki a klub új menedzsmentjével: a vezetőség minden vonatkozásban várja és igényli a javaslatainkat. Reméljük, a klub vezetői részéről tanúsított lelkesedés, a szurkolókkal történő együttműködésre vonatkozó szándék tovább erősödik a következő évekre.

 - Kiemelt célunk, hogy - a magyar-lengyel barátság erősítése mentén - még szorosabbra fűzzük a viszonyt testvérvárosunk, Resovia szurkolóival, ugyanakkor már most jelzést kaptunk további lengyel csapatok szimpatizánsaitól is a kapcsolatfelvételre. - tért rá az idei tervekre dr. Sakadi Tibor. - A folyamatot erősítve január 24-25-én közel 40 fő egyesületi tag utazik Rzeszowba, egy szurkolói focitornára. Március elején pedig mi látunk vendégül több magyar, lengyel és holland csapatot egy nemzetközi szurkolói torna keretében.

 Új helyszínen, új vendégek

 - Folytatódnak az egyesületi klubestek is, az év első felében vendégeink lesznek Horti Gábor sportriporter, dr. Szabó Tünde, a Magyar Úszószövetség főtitkára, illetve Nyilasi Tibor – folytatta az alelnök. - Továbbá tervezünk egy beszélgetést a 80-as évek nyíregyházi sikercsapatának tagjaival. A konkrét időpontokat mind a Kelet-Magyarországból, mind a Szpari honlapjáról el tudják érni az érdeklődők. Ami lényeges: változik a helyszín. Az egyesület vezetősége 2014. január elején minden hivatalos és nem hivatalos kapcsolatot megszüntetett a korábbi rendezvények helyszínéül szolgáló pubbal. Ennek oka, hogy az egyesületünk vezetősége és tagjai számára vállalhatatlan folyamatok indultak el az elmúlt egy-két hónapban a helyen. Egy olyan, egyesületi közösségi tér kialakítása a célunk az év első felének végére, amely tér nem szórakozóhelyként, hanem klasszikus klubhelyiségként működhet majd. Ezért most más helyszínt keresünk.

- Minden őszinte nyíregyházi szurkoló nevében mondhatom, hogy nagyon-nagyon reméljük, hogy ősztől újra NB I-es lesz a Nyíregyháza Spartacus- tért rá a Szparira dr. Sarkadi Tibor. - Kemény tavasz vár ránk. Nem könnyíti dolgunkat az MLSZ sem, nem véletlenül került megfogalmazásra nyílt levelünk. De ezzel együtt is úgy gondoljuk és hisszük, hogy egy hosszútávra elhivatott tulajdonos és egy formálódó, modern szemléletű klubmenedzsment alkalmassá teheti a csapatot egy hosszabb és szép, sikerekben gazdag NB I-es szereplésre. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy sportszerű keretek között, de óriási szenvedéllyel és lelkesedéssel biztassuk csapatunkat. Itthon és idegenben egyaránt. Tudjuk, hogy sok mindenre van ezen kívül szükség a hosszú távú működéshez, de tudjuk azt is, hogy szurkolók nélkül nem ér semmit egyetlen egy csapat sem. Az állandóságot ugyanis – a klubfilozófia mellett – mindig is a szurkolók jelentik- vélekedett dr. Sarkadi Tibor.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!