Sport

2014.02.03. 15:56

Frissen tréningeztek Bajzáték

Antalya -  Az ódaúton nem volt gond. A busz időben megérkezett Bécsbe, a beszállás is ment, néhányan ugyan félve szálltak fel a repülőre, de ők is megnyugodtak, amikor vasárnap késő este Antalyában ismét szilárd talajt éreztek a lábuk alatt.

Antalya -  Az ódaúton nem volt gond. A busz időben megérkezett Bécsbe, a beszállás is ment, néhányan ugyan félve szálltak fel a repülőre, de ők is megnyugodtak, amikor vasárnap késő este Antalyában ismét szilárd talajt éreztek a lábuk alatt.

Hétfőn kellemes időre ébredtek a törökországi edzőtáborozás első napján a Nyíregyháza Spartacus focistái, napközben 14-15 fokos hőmérséklet várta az erőgyűjtésre érkezőket. Ami az előrejelzést illeti, a héten hasonló lesz az idő, a jövő hét elején pedig még melegebbet jósolnak ráadásul nagy szél és eső nélkül.

Az ötcsillagos Topkapi Hotel minden igényt kielégítő, ráadásul a három füves focipálya a közelben található. Hétfőn délelőtt és délután itt vezényelt edzést Lucsánszky Tamás, a Szpari mestere.

- Sima repülőútunk volt, s kellemes meglepetésünkre török vendéglátóink az este tizenegy órás érkezésünk ellenére egy könnyed vacsorát is feltálaltak számunkra - tudtuk meg Krizán Sándor technikai vezetőtől. - Bár már éjfél is elmúlt, mire ágyba kerültek játékosaink, ennek ellenére a hétfő délelőtti tréningen mindenki frissen mozgott. Szemmel láthatóan a játékosok is élvezték az otthoni zimankó utáni kellemes, 16-18 fokos hőmérsékletet.

 - Régen aludtam ilyen jót, tényleg kipihentem ébredtem - felelte érdeklődésünkre a gárda új szerzeménye, az első repülőútján ezúttal áteső Ulvicki Mihály. - Mindannyian külön szobában lakunk, a svédasztalos kaja bőséges és ízletes, a pálya talaja kifogástalan és szerencsénkre a nap is úgy süt, mint otthon májusban.

 

Ötszáz füves pálya!

 Nem árulok el titkot, a nyári tengerparti nyaralást élvező családokat télen a sportturizmus váltja fel, s erre külön "iparág" fejlődött ki Törökországban - árulta el el a titkot a rendkívül készséges, mindenben az együttesek rendelkezésére álló Bulant Archer. - Egy téli szezonban összesen 1200 (!) csapat edzőtáborozik Antalyaban és vonzáskörzetében. A városban 500 (!), villanyvilágítással és vízelvezetőrendszerrel felszerelt, tökéletes minőségű füvespálya áll a futballisták rendelkezésére. Csak egy példát mondok, a Haladásnak és a Nyíregyházának otthont adó, ötcsillagos Topkapi Palace és Kremlin Palace egybefüggő szállodakomplexumában 1700 (!) szoba van. Jelenleg ötven (!) klub táborozik itt. A világ minden tájáról érkeztek csapatok: itt van a kínai ezüstérmes, a koreai BL-győztes, de vannak Csehországból, Romániából, Bulgáriából, Oroszországból, Szerbiából is. Uszoda, konditerem, közvetlenül a hotel mellett négy futballpálya várja a csapatokat. Egyetlen métert nem kell buszozniuk, hogy tökéletes körülmények között végezhessék el a tervezett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!