Sport

2014.04.19. 13:05

A Kisvárda szénája áll jobban

A bajnoki címért a Nyírbátorral vívott különcsatában döntő szerephez jut a fehérgyarmati csapat.

A bajnoki címért a Nyírbátorral vívott különcsatában döntő szerephez jut a fehérgyarmati csapat.Azt most hagyjuk, mi szükség a kézilabda NB II. Észak-Keleti csoport tavaszi szezonjának – ilyen mértékű – „szétnyirbálására”, elvégre áprilisban eleddig egy teljes fordulót tudtak le, és a hét végén is csupán egyetlen összecsapást rendeznek. Az egyke találkozón sem érintett szabolcsi együttes.

Így be kell érni az esélylatolgatással, az évad hajrájában ugyanis kiélezett küzdelem dúl a bajnoki címért. Mégpedig a Nyírbátor és a Kisvárda aktív közreműkődésével. Sőt, másnak már nincs is sansza beleszólni a két gárda különcsatájába. Tényként rögzítsük: pillanatnyilag a Nyírbátor táborozik az élen, amely egy mérkőzéssel többet játszott, mint legfőbb riválisa. Mivel a felek egyaránt 33-33 pontot gyűjtöttek, nem nehéz rájönni: a Várda szénája áll jobban. Lényeges információ, hogy – amennyiben azonos pontszámmal zárnak – az egymás ellen elért eredmény határroz a sorrendről. Nos, ősszel a Nyírbátor 26–23-ra nyert, a „visszavágót” viszont 28–25-re elbukta Kisvárdán. Ekképpen az idegenben lőtt több gól a mérvadó, ebben az összevetésben a Bátor lenne a nyerő.

Ami a hátralévő fellépéseket illeti: a Vácz Sándor irányította nyírbátoriaknak kétszer idegenben lesz jelenésük, a hazai közegben rendkívül acélos Tiszavasvárival szemben pedig megizzadhatnak. Papíron a másik két meccsüket behúzhatják. A Kisvárda négy mérkőzéséből különösen a gyarmati túra ígérkezik „melegnek”. Olyannyira, hogy talán nem túlzás kijelenteni, ezen a hatvan percen múlhat a bajnoki cím sorsa. Egyfelől, mert a harmadik pozíciót uraló szatmáriak veszélyes ellenfelek, ráadásul otthon szinte verhetetlenek: nyolc diadal mellett csupán egyszer csúsztak meg, igaz az egyetlen zakót a Bátor szabta rájuk (22–25). Egyébiránt Papp József legénysége házigazdaként mindkét találkozóján favorit, valamint a miskolci portya is a hozható kategóriába tartozik.

Szóval lehet eső, lehet sár, egy tűnik biztosnak: a Fehérgyarmatra döntő szerepet ruháztak a az idény hajrájában...

KM-KT


A program

A hátralévő mérkőzések

Nyírbátor: Tiszavasvári (idegenben), Fehérgyarmat (otthon), Mátészalkai MTK (i).

Kisvárda: Fehérgyarmat (i), Mátészalkai MTK (o), Miskolc (i), Hajdúböszörmény (o).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!