Sport

2014.04.09. 12:06

A matekot el kell felejteni!

A Kisvárda NB II-es női együttese eredménykényszer nélkül játszhat – a bajnoki cím sem elérhetetlen.

A Kisvárda NB II-es női együttese eredménykényszer nélkül játszhat – a bajnoki cím sem elérhetetlen. Valami van a levegőben. A Kisvárda NB II-es női kézilabdacsapata nagy csinnadratta nélkül, a surranópályán közlekedve rakétázik egyre magasabbra – a tabellán. A bajnoki címről szó se esik, holott a Dévényi-gárda két pontra szűkítette hátrányát az élen „száguldó” Balmazújvárossal szemben. Apró gubanc, hogy a hajdúságiak egy mérkőzéssel kevesebbet tudtak le. Mindazonáltal a felek még egymásnak feszülnek, mégpedig nem is oly soká: április 27-én, idegenben domboríthat a szabolcsi egylet, és akkor... Nos, akkor valóban lenne mit számolgatni.

– Ősszel sem ment rosszul a csapatnak, a harmadikkal azonos mutatóval állt a negyedik helyen, csak egy kis plusz hiányzott – taglalta Dévényi János, a Kisvárda edzője. – Bosszant, hogy egy pontot otthagytunk Ózdon, a Balmazújváros ellen döntetlent játszottunk, holott legalább tíz ziccert hagytunk ki, a hétméteresekről nem is beszélve. A meccs előtte aláírtam volna az ikszet, utolag, ha nem is kudarcként éltem meg a történteket, de azt mondom, nyerhettünk volna. Bőcsön hárman sérülés miatt hiányoztak, egy játékos elfejtette elhozni az igazolását, vereség lett a vége. Na és Füzesabonyban érdekes körülmények között vesztettünk, márpedig ha ezek a mérkőzések kicsit másként alakulnak... De ez van.

A Várda előnyére válhat a hajrában, hogy senki nem feszíti keresztre a keret tagjait, ha „csupán” a dobogón zárnak. Mindenesetre Dévényi János a létező legjobb produkcióra törekszik.

– Nincs eredménykényszer a csapaton. Annyi a dolgunk: meg kell próbálni minden meccset behúzni, aztán ránézünk majd a táblázatra. A tavasz elején egyet mondtam a lányoknak: „Gyerekek innentől kezdve játszunk felszabadultan, könnyedén, meglátjuk, ez mire lesz elég. Nem kell görcsölni, ne matekozzatok.” Hozzáteszem, a fiatalok idén nagyon beindultak, Varga Vivien és Dudás Georgina termeli a gólokat, illetve a télen csatlakozott Vakarcs Krisztina egyre inkább visszanyeri a formáját, jelenléte óriási segítség. A tizenhét éves Kovács Krisztina védekezésben lendít sokat, úgyhogy alakulunk. Sajnos, a bajnokság szétszabdalása számunkra a legrosszabbkor jön: lendületben vagyunk, erre két hétig nem játszunk. Legközelebb éppen Balmazújvárosban lépünk pályára, ahol van egy olyan érzésem, bármi lehet.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!