Sport

2014.04.25. 10:58

A támadáson lesz a hangsúly

A Nyírbátornak van több veszítenivalója a szombati, Ebes elleni hazai bajnokin.

A Nyírbátornak van több veszítenivalója a szombati, Ebes elleni hazai bajnokin.Sok minden változott azóta, hogy az ebesi és a nyírbátori futballcsapat legutóbb (pontosabban eddigi egyetlen alkalommal) találkozott egymással. Legfőképpen az erőviszonyok, így aztán a szombati (kezdés 17 órakor) NB III-as bajnoki favoritja egyértelműen a hazai pályán fellépő bátori legénység.

– Az ősszel ellenünk játszott utoljára teljes vértezetben az Ebes, onnantól kezdődött meg a mélyrepülése – mondta Márton István, a nyírbátoriak edzője. – A klub célja egyértelműen a túlélés, tisztességgel be szeretnék fejezni a bajnokságot, amelyben mostanában hullámzó a teljesítményük. Ha gólt kapnak az elején, akkor belelépnek egy-egy kiadósabb vereségbe, legutóbb viszont a bajnokesélyes Létavértes is megizzadt ellene. A héten a felkészülés lélektani része arról szólt, hogy csak nekünk van veszítenivalónk, és ha nem vesszük az elejétől kellő komolysággal a meccset, akkor lehetnek nehézségeink, taktikai értelemben pedig a támadójátékra helyeztük a hangsúlyt, hiszen ezúttal azt szeretnénk, hogy az ellenfélnek kelljen alkalmazkodni hozzánk.

A tréner újra számíthat a tiszaújvárosi meccset eltiltás miatt kihagyó Ambrusz Árpádra és Lipcsei Márkra, a legutóbb kiállított Dajka László viszont egy meccses eltiltást kapott. A csapat összeállításában némileg megváltoznak majd az arányok, és a középpályán is több támadóstílusú játékos kaphat helyet, nem elképzelhetetlen a kétcsatáros felállás sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!