Sport

2014.04.08. 15:26

Akár rossz napot is kifoghattak

Kemecse - Az Amatőr Kupában érintett Kemecse ellenfele a Biatorbágy, amely NB I-es múltú játékosokat tud soraiban.

Kemecse - Az Amatőr Kupában érintett Kemecse ellenfele a Biatorbágy, amely NB I-es múltú játékosokat tud soraiban.

Lassan, de biztosan közeleg a Kemecse – jutalomjátéka. A megyei első osztályú futballcsapat a legjobb harminckettő közé jutott a Magyar Kupa aktuális sorozatában: az emlékezetes menetelésnek a Budapest Honvéd vetett véget. Nem egykönnyen. Az NB I. élmezőnyében jegyzett kispestiek 3–1-re nyertek az Ádámszki-legénység katlanjában és tán még mindig emlegetik (hát, még a jelen lévő ezer néző...) Fiumei Viktor bombagólját, ami meleggé tette számukra a mérkőzés utolsó perceit.

Nos, a szabolcsi egylet alakítása folytatódhat, mégpedig az Amatőr Kupában. Abban a sorozatban, ahol azon kiscsapatok szerepelhetnek, amelyek a legtovább jutottak a Magyar Kupában. Az elődöntőben Pilisi LK-Legea–Geresdlak, illetve Viadukt SE-Biatorbágy–Kemecse párharcokat tudnak le. Ehhez halkan azért illik megjegyezni: a kemecseiek az országos főtábla harmadik fordulójában – idegenben – verték a pilisieket, vagyis egy körrel messzebb verekedték magukat riválisuknál. Ilyen erővel akár egyből döntőt is megrendezhették volna az anno még Szabad Föld Kupa néven futó eseményen, de hát ez van, ezt kell szeretni...

Mindazonáltal a nyírségi stáb semmit nem akart a véletlenre bízni. Az április 16-án esedékes első, biatorbágyi fellépés előtt (a visszavágó május 1-én lesz) „megleste” a riválist. A Pest megyei első osztály harmadik helyén tanyázó Viadukt SE legutóbbi hazai fellépésén a középmezőnyt erősítő Halászteleket fogadta – és nem bírt vele. A gól nélküli döntetlennel lőtávolon kívül került a tabella tetején nyomuló Váccal szemben – hátránya immár tizennégy pont. Azóta ugyanis „benézett” egy zakót Százhalombattán.

A Biatorbágy keretét acélosítja Nikolov Balázs, a Dunaferr, Debrecen, Győri ETO, a Paks, Vasas korábbi labdarúgója, valamit a szerb, Mico Szmiljanics: a szerb védő megfordult az MTK, Honvéd és a Sopron kötelében. A gárda a Magyar Kupától – ugyancsak a legjobb harminckettő között – a Siófok ellen hazai pályán 2–0-ra elbukott összecsapással búcsúzott.

– Mondhatom a körülmények első osztályúak, ezen semmi nem fog múlni – számolt be a biatorbágyi túra tapasztalatiról Kondor Lajos, a kemecsei egyesület elnöke. – A pálya csodálatos, valamivel kisebb, mint a miénk, ugyanakkor kevés volt néző. Megjegyzem, látták, hogy idegenek vagyunk, de nagyon kedvesen fogadtak. A Halásztelek jobb benyomást tett ránk, egy meccs alapján viszont messzemenő következtetést nem lehet levonni. Akár rossz napot is kifoghattak ki, mint ahogy velünk is előfordult mostanában. Azt nem állítom, hogy a bajnokság elúszott volna számunkra, egy azonban biztos: olyan botlások már nem férnek bele, ahogy az Ibrány elleni szombati mérkőzésen történt, amikor az ellenfél tíz emberrel a 88. percben egyenlített ki. Mindenesetre a hét végén megint megnézzük a Biatorbágyot, amikor a Nagykőrössel játszanak otthon.

KM-KT

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!