Sport

2014.04.14. 13:08

Alacsonyabban alulmaradva

A jászberényi vereséggel már biztos, hogy az utolsó helyen zárja a középszakaszt a Marso-NYKK.

A jászberényi vereséggel már biztos, hogy az utolsó helyen zárja a középszakaszt a Marso-NYKK.

Most már matematikailag is fix az, ami elvileg már korábban eldőlt: a Marso-NYKK az utolsó helyen zárja a középszakaszt a férfi élvonalban, és pályahátrányból vívhatja meg az egyik fél második győzelméig tartó, a bentmaradásról döntő osztályozót. Mégpedig vélhetően a Falco KC-val, merthogy a jászberényiek NYKK elleni szombati sikerével (93–81) a szombathelyiek sem tudnak már nagyon elmozdulni az utolsó előtti, 12. helyről.

– Az elején ment el a jászberényi mérkőzés, elsősorban azért, mert az alsó poszton, vagyis centerben nem tudtunk mit kezdeni a hazai játékosokkal, illetve mert a letámadásunk sem működött olyan hatékonyan, mint néhány korábbi mérkőzésen, könnyedén átpasszolták a zónánkat, és ziccereket dobálgattak belőle – beszélt a találkozó elejéről Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Védekezést is kellett váltanunk, ami által stabilabbak lettünk, akadtak olyan periódusok, amelyek kifejezetten jól sikerültek, és tudtunk szűkíteni a távolságon. Ez mindenképpen pozitívum, miként az is, hogy volt tartásunk, és nem szenvedtünk nagy különbségű vereséget.

Továbbra is vallom, hogy a Jászberénynek jóval előrébb lenne a helye bajnokságban, mint ahol most áll, mégis fájó a vereség, mert az önbizalom növelése és a ránk váró ki-ki meccsek előtt szükségünk lett volna egy idegenbeli győzelemre. Úgy viszont nehéz nyerni, ha még mindig van olyasmire példa, mint most is, hogy támadásban elveszítjük a fejünket, és nem a megbeszéltek szerint játszunk.

(A teljes cikket elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 15-i számában.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!