Sport

2014.04.05. 18:27

Az életveszélyes baktai páros elintézte a szatmáriakat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 21. fordulójának szombati nyitányán öt mérkőzést játszottak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 21. fordulójának szombati nyitányán öt mérkőzést játszottak.

Nagykálló–Nagyecsed 3–0 (1–0)

Nagykálló, 140 néző, v.: Losonczki.

Nagykálló: Pók Cs. – Eördögh L., Bodó G., Torma T., Turbucz T., Gergely B., Marcsek Z. (Kovács I.), Kiss T., Mándi L., Rubóczki J. (Ungi L.), Balás G. (Kerecsen J.). Edző: Gerliczki Máté.

Nagyecsed: Makó R. – Moldovan, Tóth B., Ricsei F., Balogh L. (Rostás K.), Ascsillán L., Peczer Gy., Petrohai G., Nyíri Gy., Rosu (Némedi F.), Osvath Sz. Játékos-edző: Ricsei Ferenc.

Az alkossunk mottó kényszere alatt pályára lépő, sok hiányzót nélkülöző csapatok mérkőzésén a hazaiak támadtak többet, több helyzete is volt, de a második félidő elején a vendégek is adódott két nagy egyenlítési lehetőség. A Kálló játékában porszemeket fújt a nyomás, a gátak és a gödrök, nehezen bontakozott ki, ám ami rendezett védelem ellen nem sikerült, azt az első játékrész végén egy gyors támadás végén véghez vitték. Nem volt háromgólos különbség a találkozóban, ez a meccs is igazolta: abban erősödött a bajnokság, hogy nincs nagy szakadék a két végpont között. A hazaiak számára a háromgólos három pont mellett több pozitívumot is hozott a találkozó: Somogyi Márk gyönyörű góllal tette le névjegyét, a pápai Marics módjára tért vissza Deme, és mindenekelőtt óriási tisztelet Pók Csaba példamutató sportemberi nagysága előtt.

Gól: Balás G., Somogyi M., Deme A. Ifi: 1–2. (Tudósító: Győrfi Gergő)

Gerliczki Máté: – Pók Csaba példát mutatott lelkesedésből és profizmusból, segítségét nagyon köszönjük! A múlt heti 5–3-ás vereség után nem számítottam könnyű mérkőzésre, de ezzel a győzelemmel reményeim szerint újra megfelelő röppályára állítottuk a rakétát.

Ricsei Ferenc: – Úgy gondolom, méltó ellenfele voltunk a Nagykállónak, sőt, egy nullánál lehetéségeink voltak az egyenlítésre. Másfelől az is igaz, jelek szerint még nem tudunk kilencven percig konetrálni.

Tuzsér–Nyírgyulaj 0–0

Tuzsér, 150 néző, v.: Csáki L.

Tuzsér: Szőr I. – Tott N. (Dallos L.), Semegi T., Markos J., Soós T., Hriskevics, Dolhai M., Bagoly Z. (Gergely I.), Iván A., Dancs B., Setét R. (Rusznák S.). Játékos-edző: Dancs Béla.

Nyírgyulaj: Tóth K., – Baksa Cs., Czerula Zs., Gózner K., Dér I., Erdei L., Berecz Zs., Oxi R. (Lakatos J.), Horváth K. (Kónya M.), Kanál R., Sitku Á. (Szentjobbi R.). Edző: Lukács Tibor.

Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek: a hazaiak gólképtelensége tovább folytatódott, az eredmény igazságos. Ifi: 2–0. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Dancs Béla: – Az ellenfél bebizonyította, hogy kell küzdeni foggal-körömmel azért a célért, amit maguk elé tűztek. Néhány játékosunk példát vehetne róluk. lehet, hogy a következő meccsen támadó nélkül játszunk, mert ezt az eredmény akkor is elérnénk...

Lukács Tibor: – A csapat, kapusunkkal az élen hatalmas szívvel küzdött, így teljesen megérdemelten szerzett pontot. Sőt, az utolsó húsz percben három meccslabdánk is volt.

Kemecse–Ibrány 1–1 (0–0)

Kemecse, 150 néző, v.: Veres J.

Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy., Tóth Sz., Homann R., Fiumeni V., Ruska T., Fekete Á. (Tóth T.), Bodár J., Asztalos K. (Biroecz J.), Fekete G., Balázsi P. (Ádámszki R.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Ibrány: Tóth N. – Kató Á., Kántor Zs., Kovács N., Lakatos B., Reinaldo (Reinaldo), Szaffián Sz., Islony (Orosz D.), Csizmarik Á., Papp M., Bíró Cs. (Hódi G.). Edző: Varga Attila.

Gól: Balázsi P., illetve Hódi G. Kiállítva: Orosz D. (77. perc).

A hazaiak elfelejtették, hogy a mérkőzés 90 percig tart, az ellenfél tíz emberrel is végig küzdött és szerencsés körülmények között a hajrában egyenlíteni tudott.Ifi: 3–1. (Tudósító: Kondor Lajos)

Ádámszki Róbert: – Ezt nem hiszem el...

Varga Attila: – Rohamosan csökkenő lélekszámú város csapata rohamozott ellenünk... Közepes sikerrel.

Tiszalök–Tiszakanyár 3–2 (2–0)

Tiszalök, 100 néző, v.: Homonai.

Tiszalök: Gagyi S. – Hock F., Újvári Zs., Csáki V. (Aszalós T.), Dobos Z. (Puncsák Cs.), Gál N., Bognár A. (Tomán V.), Bodnár A. (Balogh A.), Vass I., Czifrák R., Cseh K. Edző: Kovács János.

Tiszakanyár: Csáki T. – Prakonkham, Terjék Z. (Göncz B.), Hruska Á., Babják Cs. (Pócsi B.), Gráf L., Csáki R. (Gombkötő S.), Nagy G. (Illés A.), Oláh L., Vicickó T., Ablonczy D. Edző: Koskovits György.

A hazai csapat uralta a játékot, a végét viszont kicsit izgalmassá tette...

Gól: Újvári Zs. 2 (egyet 11-esből), Cseh K., illetve Pócsi B., Gombkötő S. Kiállítva: Gráf L. (32. perc). Ifi: 2–8.

Kovács János: – Ismét azt a játékot láttam, amit kértem a srácoktól. Kilencven percet támadtunk, a helyztekihasználáson viszont javítani kell!

Koskovits György: – Gratulálunk a Tiszalök teljesen megérdemelt győzelméhez. Sajnos, akarásban és gyorsaságban is felülmúltak bennünket, ráadásul szokásos módon három gólt kaptunk, így a két idegenben szerzett találat is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.

Szatmár Unió FC–Baktalórántháza 0–4 (0–2)

Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Tomori.

Szatmár Unió: Görbe – Pál Á. (Marita), Robas, Hanus, Chioreanu (Docsa I.), Batfalschi, Gavrus (Szabó T.), Homorozan, Oprea, Dimitrijevics (Kemenczei), Vukovics. Edző: Virovecz Pál.

Baktalórántháza: Gazsi F. – Szabó G., Rakóczi Zs., Csordás G., Geda G. (Kun Cs.), Lakatos I., Kozma J., Balogh Zs., Éles R. (Molnár L.), Marics G. (Marics T.), Szabó R. (Marics I.). Játékos-edző: Illés László.

A vendég Baktalórántháza igazolva jó hírét az első perctől irányította a játékot, s csatár duója bebizonyította: a megye egyik legéletveszélyesebb párosa. Bár azon a hazaiaknak el kell gondolkozniuk, hogy rögzített szituációból, hogy fejelheti el sorozatban a labdát a nem éppen égimeszelő baktai támadó. Nehéz, nagyon nehéz lesz a folytatás, de ettől a szatmáriaknak tényleg csak jobb jöhet, mert, ha nem... A Szatmár-Fanatic és a játékvezetői trió előtt le a kalappal – példáértékű teljesítményt nyújtottak!

Gól: Szabó R. 3., Marics G. Ifi: 5–2. (Tudósító: Papp Attila)

Virovecz Pál: – Ilyen gólokat ebben az osztályban nem lenne szabad kapni, sajnos, így törvényszerű volt a vereségünk.

Illés László: –Taktikus, dinamikus érett, jó futballal ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Öröm volt látni csapatom játékát. Isten éltesse, Kígyót, köszöntöm a negyven túliak társaságában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!