Sport

2014.04.18. 11:23

Bakonyiakkal betyárkodnak

Újabb élet-halál mérkőzés, ezúttal az Ajka elleni három pontra lenne égető szüksége a Kisvárdának.

Újabb élet-halál mérkőzés, ezúttal az Ajka elleni három pontra lenne égető szüksége a Kisvárdának.Ajkáról érkezik Ajak mellé, vagyis Kisvárdára az NB II-es szabolcsi futballcsapat újabb ellenfele. A bakonyiak elkövették azt a „hibát”, hogy az őszihez hasonlóan a múlt héten is három góllal (akkor 3–0, ezúttal 4–1) győzték le az élvonalbeli szereplésre vágyó Siófokot, hiszen az októberi bravúr után kaptak egy ötöst (2–5) a várdaiaktól. A pontokat azonban nem ez alapján osztják, így a nagyszombati mérkőzést (kezdés 17 órakor) le kell játszani.

– Érdekes, azon a mérkőzésen is jó benyomást tett rám az Ajka, és a bajnokságban nyújtott teljesítménye valamint eredményessége ezt megerősíti – mondta a tabella hatodik helyén álló riválisról Révész Attila, a jelenleg tizenkettedik kisvárdaiak szakmai igazgatója. – A legfőbb különbség, hogy az akkor három gólt szerzett Myke Bouard Ramos nem áll rendelkezésre, az ő találatait amúgy is nehezen tudjuk pótolni. Az viszont kétségtelen, hogy az önbizalmunkat erősítheti, ha az ajkai mérkőzésre gondolunk, tudunk belőle erőt meríteni.

Erre már csak azért is szükség lesz, mert bár két hete, a Szigetszentmiklós legyőzése (2–0) után úgy tűnt, a várdaiak fellélegezhetnek egy picit, a kozármislenyi vereség (1–3) visszasodorta őket abba a helyzetbe, hogy a csapat mögött lévő riválisok elöl kell menekülni.

– A Kozármislenyben kapott három gól óvatosságra int bennünket, ez a tény meghatározta a felkészülésünket is, azaz fontos lesz a védelmünk stabilitása – így Révész Attila. – Erre már csak azért is szükségünk van, mert ellenfelünk kiváló támadókkal rendelkezik, az előrejáték a fő erőssége. Ugyanakkor hazai mérkőzés előtt állunk, mégis csak illene vállalnunk némi kockázatot a gólszerzés és a győzelem érdekében, ezt meg is fogjuk tenni. A helyzetünk valóban olyan, hogy minden egyes fellépésünket élet-halál mérkőzésként tekinthetünk, ilyen lesz a szombati is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!