Sport

2014.04.18. 14:14

Balmazújvárosi kozmetika

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus szeretné kiköszörülni a szolnokiak elleni hazai csorbát.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus szeretné kiköszörülni a szolnokiak elleni hazai csorbát.

Kinek lesz örömteli és kinek szomorkás a húsvét? Ez a nagy kérdés a labdarúgó NB II soros bajnoki fordulója előtt. A Nyíregyháza Spartacus szombaton délután Balmazújvárosban vizitál, a jelenleg kilencedik helyen tanyázó hajdúságiaknál.

A remek feltételekkel bíró újvárosiak tavasszal a hét meccsből csak egyet nyertek meg, volt még három döntetlenjük, a legutóbbi három fordulóban pedig kikaptak. Előbb Dunaújvárosban (1-0), aztán otthon a Békéscsaba ellen (0-3), legutóbb pedig a Vasas vendégeként (3-0). A csapat edzőváltáson van túl, és bizonyára szeretne javítani a nem túl fényes tavaszi mérlegen.

A szombati résztvevők őszi, nyíregyházi meccsét a vendégek nyerték 4–2-re, az akkor három gólt jegyző Urbin Péter viszont már dunaújvárosi színekben játszik.

Az elmúlt két fordulóban a listavezető Nyíregyháza Spartacus is megtorpant, hiszen ikszelt Cegléden , majd otthon kikapott a nem túl acélos soproniaktól. Így aztán a piros-kékeknek is van mit javítaniuk.

- Az előző két mérkőzést elrontottuk, így azokat Balmazújvárosban kell kozmetikáznunk. Ennek megfelelően készültünk. Az utóbbi két fordulóban abból a szempontból szerencsénk volt, hogy a riválisok nem tudtak közelebb kerülni, most szeretnénk növelni az előnyünket - vélekedett a találkozóról Lucsánszky Tamás, a Spartacus vezetőedzője.

Egy balmazújvárosi győzelem esetén erre meg van az esély, hiszen a soros kör rangadóján a Siófok a Dunaújvárost látja vendégül. Sajnos a sérültek listája hosszú a Szparinál, hiszen Szokol Zsolt, Patály János, Máté János és Molnár Marcell is maródi, viszont Paku Roland már bevethető. Remélhetőleg Rezes László és Bajzát Péter is tudja majd vállalni a játékot a szombati találkozón.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!