Sport

2014.04.29. 20:09

Bátran, mint a klubcsapatok ellen

Nyíregyháza - A Moldova elleni szerdai, nyíregyházi mérkőzés lesz Pintér Attila premierje az U20-as válogatott kispadján.

Nyíregyháza - A Moldova elleni szerdai, nyíregyházi mérkőzés lesz Pintér Attila premierje az U20-as válogatott kispadján.

Ez is egyfajta premier lesz Pintér Attila számára, hiszen a válogatott kispadján szövetségi kapitányként a finnek elleni összecsapáson bemutatkozó szakember hivatalos nemzetek közötti mérkőzésen az U20-as válogatottunkat szerdán dirigálja először. A Moldova elleni mérkőzés 15 órakor kezdődik a Városi Stadionban, a belépés ingyenes.

– Három alkalommal volt már összetartása ennek a keretnek és már edzőmeccseket is játszottunk, igaz, honi klubcsapatok ellen – mondta a meccs előtti utolsó, kedd kora esti edzést követően Pintér Attila. – Olyan társaságról van szó, amely nagy alázattal tette idáig a dolgát, arra vagyok elsősorban kíváncsi, hogy az NB III-as ellenfelekkel szemben alkalmazott taktikai vagy technikai elemeket ugyanilyen bátran véghez tudjuk-e vinni egy nemzeti válogatottal szemben is. Úgy tűnik, ezek a srácok mindent megtesznek azért, hogy jó futballistákká váljanak, bízom benne, hogy ez a szerdai mérkőzésen is tükröződik majd.

A keretben akadnak olyan futballisták, akik már az NB I-ben is meghatározó játékosok, mások épphogy átestek az élvonalbeli tűzkeresztségen, illetve vannak olyanok, akik egyelőre alacsonyabb osztályban, netán az U21-es bajnokságban szerepelnek. Kíváncsiak voltunk, hogy a kapitány kiket ajánl a nyíregyházi közönség figyelmébe, illetve kik azok, akik már a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának figyelmét is felhívták magukra.

– Soha nem az egyének szerepét hangsúlyoztam, bárhol is voltam, mindig csapatban gondolkodtam – így Pintér Attila. – Inkább azt javaslom, hogy a csapat mozgását figyeljék, azt, hogy miként tudnak a játékosok együttesen dolgozni úgy támadásban, mint védekezésben. Magam is kíváncsian várom, hogy hivatalos mérkőzésen mire lesz képes ez a garnitúra. Ami pedig a jövőt illeti, eljön az idő, amikor ezekből a gyerekekből kell majd válogatni a felnőtt keretbe, de úgy gondolom, már legalább négy éve kellett volna erre gondolni, hiszen kiöregedőben van az a garnitúra, amely éveken át a hátán cipelte a nemzeti csapatot.

Az U20-as válogatottban a szerdai mérkőzésen az MTK játékosa, Pintér András viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.

– Nagyon jó hangulatban teltek az edzések, nagyon jól összekovácsolódott ez a társaság, és nagyon várjuk a szerdai mérkőzést. Arra készülünk, hogy az egész mérkőzésen szeretnénk letámadni az ellenfelet, mi akarunk dominálni, és mivel hazai mérkőzésről van szó, ezért egyértelműen a győzelem a csapaton belüli elvárás – összegzett Pintér András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!