Sport

2014.04.26. 21:30

Bravúr, megvan a bronzérem!

Nyíregyháza - Szombaton a Népligetben vizitáltak a második vonalbeli nyíregyházi férfi kézilabdázók.

Nyíregyháza - Szombaton a Népligetben vizitáltak a második vonalbeli nyíregyházi férfi kézilabdázók. A bajnokinak nagy volt a tétje, hiszen a házigazda ferencvárosiak és a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza egyaránt a bronzéremre volta esélye, ám lépéselőnyben a vendégek voltak, hiszen hat pont előnnyel várták a mérkőzést. Az első félidőben idegesen kezdtek a nyírségiek, elsősorban a védekezésben akadtak gondok, ami talán a nagy akarás számlájára írható.

A fővárosiak éltek a kínálkozó lehetőségekkel és végül egy gólos előnnyel térhettek pihenőre. Szünet után aztán megváltozott a játék képe, mert a nyíregyháziak védekezésben azt nyújtották, amire készültek. Ez megfelelő alapot adott a hatékony támadásokra, így aztán a jó tíz perc elteltével egalizáltak (22-22), majd fokozatosan növelték az előnyüket, és végül magabiztosan nyertek.

A győzelem azt jelenti, hogy a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül a nyíregyháziak megszerezték a harmadik helyet, ami előtt le a kalappal, hiszen az élvonal utáni nyolc esztendő legjobb bajnoki eredménye. A szombati produkció elismerését jelenti, hogy a mérkőzés lefújása után a hazai drukkerek is megtapsolták a vendégeket.

Ferencváros-Bástyamillenum-Nyír-Flop Holding Nyíregyháza 30-39 (18-17)

Népliget, 300 néző, v.: Felhő, Öcsi.

Nyír-Flop Holding Nyíregyháza: Tamási - Nagy 10/5, Bécsi 4, Debreczeni 4, Kleis 6, Kaplonyi 5, Juhász 4. Csere: Gadnai, Boczák (kapusok), Kozma 1, Varga L. 4, Bursac 1, Braun. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Kiállítások: 12, illetve 16 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 5/5.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!