Sport

2014.04.25. 11:45

Célkeresztbe került a második hely

A Nyíregyházi FSE-NYKS szombaton az éllovas BEAC-ot, hétfőn pedig az Autópark-Pécsi VSK-t fogadja az amatőr női kosárlabda NB felsőházi rájátszásában.

A Nyíregyházi FSE-NYKS szombaton az éllovas BEAC-ot, hétfőn pedig az Autópark-Pécsi VSK-t fogadja az amatőr női kosárlabda NB felsőházi rájátszásában.Pécsi győzelmével még jobb helyzetbe hozta magát a Nyíregyházi FSE-NYKS, amely számára a döntőbe jutást érő második helyezés megszerzése is elérhetővé vált az amatőr női NB felsőházi rájátszásában.

A főiskolások a TFSE-vel futnak versenyt, úgy, hogy a testnevelési egyetemistákkal már nem játszanak. Az éllovas BEAC-ot és a kedden idegenben legyőzött Autópark-PVSK-t ellenben gyors egymásutánban fogadják a nyíregyháziak, akik szombaton és hétfőn is pályára lépnek.

– Mindkét mérkőzést meg szeretnénk nyerni, és akkor nagyon jó pozícióból várhatnánk az utolsó fordulót – véli Farkasinszki Gyuláné, az NYFSE-NYKS edzője. – A BEAC sokáig legyőzhetetlennek tűnt a mezőny csapatai számára, ám már van két veresége és legutóbb a Kecskemét is megszorongatta. Mi is szoros meccset játszottunk vele a fővárosban, ám sok hárompontos kosarat kaptunk, és ez jelentette a vesztünket. Gyakoroltunk különböző védekezési variációkat ennek elhárítására, bízom benne, hogy ezáltal nem leszünk gyengébbek a palánk alatt. Képesnek tartom a csapatot az éllovas legyőzésére, mert igenis vannak remek játékosaink, akikkel véghezvihető a bravúr.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!