Sport

2014.04.04. 18:44

Ciprus után ausztriai verseny

Nyíregyháza - Závaczki Bálint számára ez lesz a főpróba az első nagy megmérettetésre.

Nyíregyháza - Závaczki Bálint számára ez lesz a főpróba az első nagy megmérettetésre.

Napsütés, pazar pálya, remek kiszolgálás! Ezzel szembesült a tucatnyi korosztályos válogatott (U16 és U12) golfozónk, akik múlt szombaton tértek haza az egy hetes ciprusi edzőtáborozásról. A Magyar Golf Szövetség jól választotta meg a helyszínt, hiszen a Larcancától északra két órányi buszozásra fekvő Korineum Golf & Beach Resort szálloda golfpályája ideális feltételeket biztosított a felkészülésre.

A hegyoldalra épült pálya egyes részein több mint kétszáz méteres volt a szintkülönbség, így kemény tréningek vártak ifjú golfozóinkra. Köztük a nyíregyházi Závaczki Bálintra, a Nyírség Golf Klub ifjú titánjára. Sajnos Bálint futás közben egy kisebb vádlisérülést szenvedett, így az utolsó két napon nem fogott ütőt, csak kisérte a társait.

Szerencsére a fiatal szervezet hamar regenerálódott, így Bálint is indul a válogatott színeiben szombaton a Bécshez közeli Fontana Golf Klubban rendezendő nemzetközi versenyen. Ez lesz főpróbája az idei első nagy megmérettetésnek, az European Olimpic Hopes Trophy, az olimpiai reménységek versenye nyitányának. Ebben a rangos sorozatban hét nemzet legjobbjai indulnak, a versenyt április 17-20 között az Alcsútdoboz és Máriavölgy között található Pannóna Golf & County Klub rendezi.

KM- ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!