Sport

2014.04.10. 10:08

Dévényi Tibi bácsi se teljesíthetné...

A jelek szerint a Kálló, Balkány, Bakta trió küzdhet a bajnoki címért - az Ecsed feje felett Damoklész kardja lebeg.

A jelek szerint a Kálló, Balkány, Bakta trió küzdhet a bajnoki címért - az Ecsed feje felett Damoklész kardja lebeg. A rockbandáknál a trió felállást azok választják, akik virtuóz módon nyúzzák hangszereiket. Vagyis, mindhárom tag príma zenész. lábuk elé borul a szakma Nos, az ábra azt mutatja, a megyei első osztályban trióra szűkült azon csapatok tábora, amelyek bajnoki címre hajthatnak. A táblázat élén immár tartósan berendezkedő Nagykálló két pontos előnyt babusgat a második Cellspan-Balkány, hármat a harmadik (csak azért, hogy a hármas szám bűvöletében maradjunk...) Baktalórántházával szemben. Egyértelmű, az eddigi menetelésük minderre fényes bizonyíték: az érintettek nem véletlenül muzsikálnak jól, állnak ott, ahol. A futballigazság is mellettük szól, elvégre a tabella nem hazudik.

Ígérem, utoljára írom le, de ugyancsak három együttes nyomul negyven egységgel - a Nyírmada, Kemecse, valamint a Mándok, ugyanebben a sorrendben. A Kálló egyelőre nyolc pontot vert rájuk, ami határesetnek nevezhető, mivel még meglehetősen messze a szezonzárás. Ráadásul láttunk már néhány csodát az aktuális évadban. A dobogóra még bármelyikük nyugodt szívvel felkapaszkodhat - az ,,arany,, viszont már olyan bakiparádét igényel az elől táborozóktól, ami Dévényi Tibi bácsi legendás Három kívánság című műsorában is bajos dolog lett volna teljesíteni. Na, de hogy a tárgyra térjünk! A soros, 22. fordulóban a Bakta-Mada összecsapás mindjárt érdekes, kiváltképp a fentebb megpendített tények ismertében.

Nem mintha az alsóházban tisztább lenne a kép. Sőt... Szövevényesebb. A tavaszi nyitány óta szinte semmi nem változott. Mármint abban a tekintetben, hogy a hetek társaságba nem tud elszakadni egymástól. helysebben a Nagyecsed leszakadt, de még nem vészes mértékben. A szatmáriak feje felett ott lebeg Damoklész karja, ami lesújthat rájuk - ha kiesés megúszásért brusztoló Dombráddal sem bírnak vasárnap. Az is világos, az ősszel még temetett Tiszalök úgy tör fel, mint a talajvíz. Kovács János legénysége öt idei meccséből hármat behúzott, plusz a Nyírgyulaj elleni idegenben elért döntetlen sem lebecsülendő, a csengeri túra pedig újabb esély a mentőakció folytatására. Persze, a tizenötödik pozícióba visszazuhanó házigazdák is alighanem azon lamentálnak: mikor nyerjenek, ha most nem...

Szakvezetői várakozások: 22. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Baktalórántháza (3.)–Nyírmada (4.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Van mit törlesztünk a Nyírmadának, amit bízom benne, meg is valósítunk. Két jó támadószekció találkozik, szinte biztos vagyok benne, hogy sok gólos meccs lesz, amelyen reményeim szerint mi szerezzük a többet.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Tudom, hogy a baktaiak nagyon készülnek erre a meccsre. Annak ellenére, hogy sárga lapok miatt ketten is hiányozni fognak, sérültek is akadnak, jó mérkőzésre számítok és kedvező eredményben reménykedek.

Nyírgyulaj (8.)–Kemecse (5.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A Kemecse ellen nem sok sikerélményben volt részünk, hogy pontosabban fogalmazzak, az ellenük megszerzett eddigi pontjaink száma – nulla. Itt az ideje ezen változtatni, persze, tisztában vagyunk azzal, ez nem lesz egyszerű.

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Hiába az előttünk lévő fontos kupamérkőzés, a bajnokságot sem vehetjük félvállról. Remélem minden egyes játékos, aki pályára lép, százszázalékot fog nyújtani. Tudjuk, jó csapathoz megyünk, de győzni akarunk.

Vasárnap

Ibrány (9.)–Szatmár Unió FC (12.)

Varga Attila, ibrányi edző: – Nagyon készülünk az első tavaszi győzelemre. Az őszi eredménnyel kiegyeznék...

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Minden mérkőzésen az életünkért kell küzdeni. A hozzáálláson javítani kell, csak így lehetünk sikeresek.

Cellspan-Balkány (2.)–Tuzsér (7.)

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Két olyan csapat találkozik, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos védekezésre. A gólkülönbségünk nekünk a legjobb, de a legkevesebb gólt messze a Tuzsér kapta. Mindkét csapatban sokat tapasztalt, magasabb osztályt is megjárt játékosok szerepelnek, így nehéz lesz újat mutatni egymásnak. Szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Ez egy olyan mérkőzés lesz, amelyen az egyik csapat ontja a gólokat, a másik egyelőre képtelen betalálni. Meglátjuk, mi fog ebből kisülni...

Nagyecsed (16.)–Dombrád (13.)

Ricsei Ferenc, nagyecsedi játékos-edző: – Tudjuk, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, talán utolsó esélyünk, hogy életben tartsuk bentmaradási reményeinket. Győzni kell!

Borza László, dombrádi edző: – Három olyan mérkőzés következik, amelyek nagyban befolyásolhatják sorsunkat. Ebből az első Ecseden lesz, ahol remélem, a jó játék végre eredményességgel párosul.

Tiszakanyár (10.)–Nagykálló (1.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Egyes játékosok eddig igen nagy csalódást okoztak teljesítményükkel... A Nagykálló ellen csak akkor lehet sanszunk, ha a jelentősen javul a hozzáállásunk.

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Számomra a kanyari örökre hazai pálya marad! A Tiszakanyar veszélyes csapat, jó edző irányítja, de mindezek ellenére azt szeretnem, hogy három ponttal gazdagodjunk.

Csenger (15.)–Tiszalök (11.)

Barcsay István, csengeri edző: – Jelen helyzetünkben csak a három pont megszerzése segíthet. Minden másról felesleges beszélni... A jó formában lévő Tiszalököt szeretnénk megfogni hazai pályán.

Kovács János, tiszalöki edző: – Olyan mérkőzés előtt állunk, melynek végeredményét még csak megtippelni se próbálnám. A hazaiak biztosan mindent meg fognak tenni a győzelemért, de mi sem kirándulni megyünk Csengerbe. Az ilyen csaták előtt mondják, hogy hat pontos meccs. Viszont ha megszeretnénk kapaszkodni jelenlegi helyünkön, akkor nekünk kell begyűjteni a három pontot. Bízom játékosaimban, tudom, hogy átérzik a találkozó fontosságát és a heti munkájuk végén, örömittasan utazunk haza.

Mándok (6.)–Sényő (14.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Semmi más, csak a győzelem elfogadható.

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Noha nyertünk a Csenger ellen, mindez áldozatokat követelt. Újabb sérülések és eltiltások hátráltatnak bennünket, ettől függetlenül bárki kap lehetőséget, foggal-körömmel küzdeni kell a becsületes helytállás érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!