Sport

2014.04.25. 11:13

Dunaújvárosban duplán jól járhatnak

Az esélytelenek nyugalmával léphet pályára a tabella másodikjának otthonában a kisvárdai csapat.

Az esélytelenek nyugalmával léphet pályára a tabella másodikjának otthonában a kisvárdai csapat.Miközben a bent maradásért vív ádáz harcot, akár a feljutás kérdésébe is beleszólhat a Kisvárda Master Good. Az NB II-es futballcsapat szombaton a tabella második helyén, tehát jelenleg az osztályváltást érő helyen álló Dunaújváros vendége lesz.

– Egyértelmű a képlet, ezen a mérkőzésen aligha van bárki is, aki egy százaléknál nagyobb esélyt ad nekünk, és magunk is úgy gondoljuk, hogy az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Az utóbbi időben a játék védekező részét elég jól megoldottuk, és abból indulunk ki, hogy ezen a mérkőzésen a feljutásért küzdő Dunaújvárosnak kell majd rohamoznia. Remélem, a tervünk ezúttal nem dől dugába, mint Kozármislenyben, amikor az első hazai támadásból gólt kaptunk. Ennek a jelentőségéről, a jó kezdés fontosságáról külön is beszéltünk.

A futball azonban nemcsak védekezésből áll, és a felek között a tabellán meglévő nagy különbség ellenére bizonyára a várdaiak sem mondanának le a gólszerzés lehetőségéről Dunaújvárosban.

– Többféle módon is elemeztük a legutóbbi meccseink csatárjátékát, és arra jutottunk, hogy a támadásokkal megbízott játékosok gyakran állnak a kapunak háttal és nem is fordulnak szembe az ellenfelükkel – világított rá csapata gyenge pontjára Révész Attila. – Nálunk most majdhogynem mindegy, hogy ki jut szerephez elöl, ezért arra jutottunk, hogy ezen a mérkőzésen Dusan Pavlov pihenőt kap. Kipróbálunk egy új rendszert, amelyben nagyobb szerepe lesz a támadó középpályásainknak, és ha tervünk beválik, akkor duplán jól járhatunk, hiszen meglepetést szerezhetünk és a szerkezetet később, akár már a következő, Békéscsaba elleni hazai mérkőzésünkön is alkalmazhatjuk. Azt hiszem, ezúttal senki nem szólhat majd egy rossz szót sem, ha pont nélkül maradnánk, de nagyon szeretnénk meglepetést okozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!